24 serpentin na Vršič (1611m)

Letos mi je nekako manjkal le še Vršič. Saj ne da bi mi zmanjkalo ciljev oz. domišljije, ampak Krvavec, Velika planina, Kum, Mangrtsko sedlo so nekako ture, ki jih Vršič lepo zaokroži. To v bistvu pomeni pet kolesarskih dni, in ker je težko dve takšni turi zaporedoma odpeljat, dopust pa nekako rezerviram za družino, je to 5 vikendov oziroma tednov. Če prištejem še tri hribe in turo do Črnomlja je pa poletje že skoraj mimo. Še dobro da je vozne še nekaj pomladi.

IMGP8991

Bilo je kar vroče, sploh ker sva štartala po kosilu, čeprav ni bilo prehudo. Prometa je bilo veliko. Kolesarjev pa niti ne. Enega sem celo prehitel, mene pač ni nihče, če seveda odštejem sotrpina Mateja s katerim sva to turo odpeljala.

Izgleda da sem nazadnje vozil na Vršič, 3 leta nazaj. Takrat sem bil manj zgovoren, pa tudi počasnejši. Sicer bi me moj čas uvrstil nekam na rep Juriša na Vršič, čeravno čisto zadnji pa ne bi bil. No v svoji kategoriji bi pač bil. Škoda, ker se rezultati ne normirajo z ITM (BMI), tam bi se morda bolje odrezal :-))

PS: Še minutka za slovenski jezik iz SSKJ: serpentína -e ž (ȋnav. mn. 1. vijuga, zavoj vzpenjajoče se poti, ceste: ustaviti se na vrhu serpentin; ostre serpentine / cesta dela serpentine / pot se dviga v dolgih serpentinah v hrib 2. trg. dolg papirnat barvast trak, zvit v kolobarček: na zabavi so si metali konfete in serpentine