2. mesec

Zadeve so v bistvu precej normalizirane, zato gremo lahko naprej po mesecih, verjento. Če ne bo kakšnega presenečenja.

Jutri bo točno 2 meseca po operaciji. Komot prehodim 5km, čeprav se pozna upad kondicije, tako da čisto komot še ni. Z novim biciklom sem naredil najprej 50 bolj ravninskih kilometrov, nato pa naslednji dan še na Črnivec. Črnivec sem izbral, ker ga poznam, ker nima pretirano strmih vzponov, moraš pa kar nekaj delati. Čas je bil sicer slabši, kot pred operacijo, tudi počutil sem se šibkejšega, ampak je šlo. Primerjava ni ravno čisto objektivna, ker sem zamenjal kolo. Tale gravel naj bi bil hitrejši in lažji od prejšnjega gorca, nisem pa še čisto domač na njem. Ni ravno razveseljujoče, da sem že na Črnivec prestavil v najnižjo prestavo, ampak recimo da to pripišemo upadu moči, ki se bo vrnila.

Koleno sicer čutim še malce trdo, sploh po daljšem sedenju. Na otip tudi še ni čisto pravo, malce oteklo, ali otrplo. Hoja, rada zaide v šepanje in se moram kar potruditi, da preidem v bolj manekensko gibanje.

Skratka, dolgčas. Občutek da zmorem vse. Ob zavedanju, da prehajamo v čas, ko bo graf najšibkejši in se treba paziti. Konec tega meseca pa pregled pri operaterju oz. ortopedu.

Celotna serija o ACL >>>