Preko kočevskega roga z biciklom

No, če sem že štart Gira kolesarsko obeležil, sem valjda moral tudi današnji zaključek Gira, kjer je bil Valjavec odličen 9. Izbral sem kar sedaj že klasično relacijo, vendar po novi poti.

Trzin – Črnomelj, sem že večkrat odvozil. Ponavadi na Krko, Žužemberk, Brezje. Lani pa preko Ribnice in Kočevja. Zato sem se tokrat odločil, da grem kar lepo počez. Po Suhi krajini. Dobrepolje, Žvirče, Pleš, Lazina, Smuka …. sama nova imena. Še nikoli se nisem tukaj vozil. Po cirka 72 km, pa zavil iz asfalta direkt v osrčje kočevskih gozdov. In nato je sledila osamljena gozna vožnja po gozdnih poteh kjer je mrgolelo oznak, da gre za področje medveda. In lahko mirno priznam, da me je bilo kar strah. In sem dokaj previdno vozil ovinke, čeprav ne vem, če bi to kaj pomagalo, če bi me za vogalom presenetil kakšen kožuhar.

snapshot-2009-05-31-21-58-16

Ko sem prišel na cesto, ki pelje na Bazo 20, sem si malce oddahnil, ker to pa so potem že bolj obljudeni kraji. Vožnja do Roške žage, nato pa proti Mirni gori. 15 km baje. Nato pa še spust v Črnomelj. 114 km skupaj.

Oznake do Roga (žage) so bile bolj zanič, nato pa je lepo označeno za Mirno goro, in nato Črnomelj. Nokia 5800 in Google maps sta se tako spet izkazala. Ampak o tehničnih podrobnostih podviga pa kdaj drugič. Vse skupaj sem namreč v živo prenašal zainteresiranim :-)))

Vreme dokaj mrzlo, sicer suho od zgoraj, ampak mokro od spodaj. Po poti sem srečal tudi največjo slovensko jelko, eno samo samcato srno, nič medvedov.