Giro d’Italia – Dirka okoli Slovenije – Rašica

imgp3872Danes se je zgodilo kar veliko športnih dogodkov. Začela se je dirka po Italiji – Giro d’Italia. Tokrat nastopajo štirje Slovenci, Jani Brajkovič z Astano, Kazahstansko ekipo, za katero vozi tudi sedemkratni zmagovalec Toura Lance Armstrong, ter Jure Golčar, Gorazd Štangelj in Tadej Valjavec, ki je kapetan v svoji ekipi. Upam, da bodo fantom pedala lepo tekla.

Danes se je tudi, vsaj za najuspešnejše, zaključila tudi Dirka okoli Slovenije. Nobeno presenečenje ni, da je spet zmagal Jure Robič. Se zgodi. Nekaterim tudi večkrat. In tudi pri še bolj ekstremnih zadevah, kot je konjenje kolesa 1 dan in 16 ur okoli Slovenije. Recimo z biciklom čez Ameriko. RAAM.

In v počastitev tema dvema dogodkom, sem seveda moral še sam opraviti eno turico….

…na Dobeno. Pred tem pa, kot se za dirke kot je Giro d’Italia, en kronometerček za uvod. Sam sem odpeljal en Loški krog. Gre seveda za krogec v Loki pri Mengšu, ki ga sicer ponavadi odpeljem, ko se vrnem iz Dobena, danes pa sem ga za uvod. Iz Dobena pa še naprej do stolpa na Rašici. Sicer je bilo danes še malce mokro, ampak je kar šlo. Sploh, ker nisem imel pripetih nog. Prvi katarakt sem zvozil z enim niti ne sestopom, ampak sem le eno nogo dal malce na tla, drugega pa v celoti. Tretjega pa sem prispel do cirka 85% nato pa sem podlegel kamnu, ki ga je moj predhodnik očitno izruval. Ma te kamni so vsakič večji.

Na vrhu pa jasno še na stolp, peš. Lep razgled, slikal pa nisem, ker je zmanjkalo baterije v mobitelu.

Spust pa do vasi Rašica, po daljši poti. Po krajši sem peljal nekoč pred leti, in se zaklel da ne grem več nikoli. No, morda bi bil pa čas, da preverim, če so morda vmes kakšen asfalt položili. Takrat so položili predvsem neke skale za demotivacijo. Od Rašice pa po za mene novi poti. Po koncu jase, niti ne na levo proti Dobenu, nito desno na Črnuški greben, ampak naravnost, nato pa malce bolj levo, po gozdu. Ven sem pa prišel med novim Trzinom in Trzinsko industrijsko cono. Obetajoče. Bo potrebno enkrat še kontra smer odpeljat. Ta pot mi je nekako še falila v tem delu, mi jo je pa zadnjič nekako odkril Matej.

Vsekakor je za ta športni dan potrebno omeniti še Anžetov tek, ki mu nekateri pravijo tudi tek trojk. Trije sodelavci, trije Anžeti, so ga uspešno opravili. Čestitke. Tudi ostalim ne Anžetom. Mojca je šla hodit okoli Ljubljane, o čemer bo več napisano drugič, Nastja pa je imela gimnastično tekmovanje v MB, kar bo tudi zabeleženo. Samo material je še potrebno urediti. Sicer je bilo pa to tekmovanje “krivo” da sem šel na bicikl šele bolj pozno, dodatno je pa pripomogla tudi pljeskavica na Lentu, ki jo bilo potrebno nekako pokuriti.

Še gps-track na gps-race.com.