Bravo za fante iz ASTANE – Contador, Armstrong in Kloden

Po zadnji resni etapi na letošnjem Touru, zasedajo kolesarji Astane 1., 3., in 6. mesto. Jutri čaka vse kolesarje še bolj revialna etapa, namenjena v prvi polovici pitju šampanjca in foto terminom, v drugem delu se pa ponavadi kar dobro namučijo po ulicah Pariza in se udarijo za zadnjo etapno zmago. V skupnih razvrstitvah pa je ponavadi že vse odločeno.

mont_ventoux_summit

Vprašanje je ali bo Armstrongovo 3 mesto po sedmih (7!) zmagah, zadnja leta 2005 označeno kot uspeh ali neuspeh, ampak dejstvo je, da je to dober rezultat, v bistvu odličen, glede na njegova leta :-))) Neodgovorjeno bo tudi vprašanje, ali bi Armstrong lahko zmagal, če bi mu do zmage Contador pomagal, ne pa se sam grebel zanjo.

Ampak takšen razplet kot je, je v bistvu realen odraz pokazanega. Contador je tudi danes pokazal da je močnejši. Bratoma Schleck (Frank & Andy) pa še malce manjka. Bolj taktike in zrelosti, kot česa drugega. Definitivno bodo v naslednjih letih brata Schleck in Contador krojili vrh etapnih dirk.

Eden večjih uspehov pa je prav gotovo 4. mesto Bradley Wigginsa. Da se salonski kolesar lahko tako dobro odreže na touru bi malokdo verjel v naprej. Na velodromu pač prav veliko takšnih klancev kot je bil današnji na Mont Ventoux pač ni.

Če sem že obeležil začetek Gira in njegov konec, sem to storil tudi z Tourom :-)) Vzpon na Rašico preko Šinkovega turna je bil kar ok. Ko se je Tour začel pa sem bil na poti v Grčijo, in je tako bicikl odpadel.