Toplice v Hévízu

Toplice v Hévízu so malce drugačne kot ostale. Gre namreč za naravno termalno jezero, ki sicer ni veliko kot Blejsko, je pa za par tivolskih bajerjev. In na sredi tega jezera, so postavili objekt, ter tako osrednji del zaprli, da je tudi pozimi zrak ogret. Temperatura vode naj bi sicer vedno bila nad 20 stopinj, zrak je bil pa ob našem obisku blizu nule. Pa se je dalo čisto normalno plavati tudi zunaj.

[youtube b6i3PN1Kr1A]

Jezero si sicer plavalci delimo z lokvanji, ki samo plavanje prijetno popestrijo. Vsa romantika paizgine, ko se z nogami začneš zapletati v njihove korenine. Saj ne, da bi bilo kaj nevarno, prav prijetno pa tudi ni. V notranjem, zaprtem delu, imajo sicer tudi neke masažne izvire, ali nekaj podobnega. Ne vem točno, ker se mi ni dalo gužvati se z ostalimi, bolj potrebnimi blagodejnih topliških vplivov. Čeprav je treba tukaj priznati Madžarom, da imajo to dobro organizirano. Na zvok gonga, se morajo vsi premakniti eno mesto naprej. Tako se eno mesto sprosti (na katero se tudi čaka v vrsti) in tako vsak pride na svoj račun, če je le dovolj potrpežljiv.
Kompleks je kar obsežen vendar imajo očitno težave s preobiskanostjo, ki jo izgleda poiskušajo reševati s ceno. Cirka 50 EUR za 4 ure za 4 člansko družino, ni ravno poceni.

O samem mestecu pa ni ravno za zgulbjati besed. Lepo, turistično usmerjeno in urejeno mestence, ki je verjento znotraj glavne sezone nabito polno, zunaj glavne sezone pa bolj kot ne mrtvo. Glavna dejavnost je izgleda oddajanje sob in apartmajev.