Strel v koleno!

V drugem krogu sta (bila) dosedanji predsednik dr. Danilo Turk in nekdanji predsednik vlade Borut Pahor. Levičarja. Velika zmaga za slovensko levico. Ok, o pedigreju obeh lahko razpravljamo. Turk se meni zdi bolj predstavnik aristokracije, kot predstavnik delavnega ljudstva, ki naj bi bil simbol levice. Borutu pa odtujenosti od delavskega ljudstva res ne moremo očitati, se je vse preveč potrudil v zadnjem času. Čeprav vseeno raje obleče svileno srajco, kot delavski kombinezon.

Pa vendar se je del te zmagovite levice, ki ga bolj kot za dobro ljudstva skrbijo lastni interesi, odločil za zadnjo rešilno bilko, ki bi ga lahko rešila. Za prikaz, da očitno eden od kandidatov ni dovolj lev. Da je v bistvu desen. Lejte, saj ga celo Janša podpira. In kampanja se je preusmerila v za ali proti Janši.

Hočeš ali nočeš, bo morebitna zmaga Boruta tako pomenila tudi zmago Janše. Jah odlično, ne. Namesto da bi se levica veselila svoje zmage, bo vse skupaj izpadlo kot zmaga Janeza Janše. Ali ste si to res želeli?

Ali lahko s takšno taktiko, sploh še kadarkoli kaj naredite?

Evo, tole objavljam pred rezultati. Že zato, da se bomo potem lahko smejali, če bodo rezultati drugačni :-)))) In da bom morda naslednjič malce bolj tiho. Morda. Nič ne obljubljam.