Entries Tagged as 'FOWA'

Koliko serverjev je veliko serverjev? 1000? 100000?

But the data point I found most interesting had nothing to do with Twitter. Salesforce talked about its own back-end infrastructure and revealed that all of Salesforce.com runs on only about 1,000 servers. And that is mirrored, so it is really only 500. Think about that for a minute. Salesforce has more than 55,000 enterprise customers, 1.5 million individual subscribers, 30 million lines of third-party code, and hundreds of terabytes of data all running on 1,000 machines.

Amazon’s Web Services, in comparison, runs on about 100,000 machines I am told by someone with knowledge of Amazon’s server infrastructure.

Iz: TechCrunch

PS: Ravnokar dobivam nov 1,5TB disk, tako da bom v svojem diskovju imel na voljo uporabnih 2,5TB. Ali lahko konkuriram Salesforceu in Amazonu.

Julija Meyer – hvala!

Julija nas je na predavanju pozvala, naj ji sporočimo, ali nam je bilo njeno predavanje všeč. Seveda sem ji takoj sporočil moje mnenje. Pravijo, da ljudje na splošno uporabljamo premalo pohval in preveč kritik.

———-

Thank you!

In Slovenia, most taxed country (Forbes, http://www.forbes.com/2007/05/03/forbes-misery-index-oped-cx_ja_0503misery_slide_2.html?thisSpeed=25000) on the world, we realy need such presentations.

Regards & respect!
Marko

———

Marko

Thanks for your note

Let’s keep up the good fight

Cheyenne will add you to our Journal database

Julie

Startups na FOWA

Sicer v resnici o tem ni bilo prav veliko debate, je bilo pa vseprisotno. Namreč večina podjetij na razstavnem prostoru je bila zelo zelo mlada. Recimo da imajo portal zunaj mesec, dva največ pol leta.

Pa tudi predavateljev je bilo veliko takšnih, pri katerih je bilo nekako pomembnejše kje so bii prej, ker trenutna firma je pač start-up, za katerega so verjetno dobili močne investitorje tudi na osnovi prejšnjega dela oz. uspeha.

[Read more →]

Cloud computing

Zakaj imeti sistemce v hiši, če lahko ta del outsourcaš? Zakaj imeti lastne serverje, če lahko to outsourcaš? Zakaj sploh imeti server v fizični obliki, če imaš lahko virtualnega? Zakaj imeti server, če rabiš le servise (filesystem, bazo, web server,…)? Zakaj imeti servise, če lahko imaš kar nadgradljive applikacijske storitve?

[Read more →]

FOWA – pregled in poročilo

Trije buzwordi FOWA:
1. Cloud computing
2. Startups
3. Finančna kriza

Sama konferenca je potekala v centru ExCeL v Londonu. Gre za ogromno stavbo, ki ima 8 ogromnih prostorov za prireditve kot je FOWA, potem pa še kup manjših učilnic, dvoran itd… FOWA je bila v eni izmed velikih predstavitvenih prostorov, le workshopi prvi dan so bili ob river sideu, v manjših dvoranicah. Poleg FOWA so bili hkrati opazni še Vegi & Fruit in I love my church brain washing meeting.

[Read more →]

Utrinki iz FOWA – Future Of Web Apps – London 2008

Pisal sem že, da MACi prevladujejo na FOWA. Pisal še nisem, da bo naslednji teden Apple predstavil novo serijo prenosnikov, 12 modelov. Definitivno pa ta model na sliki, prinaša povsem novo kvaliteto v applovo linijo prenosnikov. Prenaša se kar sam.

[Read more →]

It is all about tagging

Na FOWA so imeli tudi eno zanimivo idejico, da bi pomagali pri navezovanju kontaktov, druženju in socializmu. Pripravili so različne TAGe, kamor si potem še malo dopisal, in si ga prilimal nase. Recimo: “I am good at : coding”. In potem si srečal koga, ki potrebuje dobrega coderja, in si ga ustavil in sta šla skupaj na pir. Ali pa si imel napisano “My username is: miikii @ FB” in te je nekdo poslikal in potagal še na facebooku.

Ideja čisto ok, in podobno kot je taganje koristno na blogu oz. čisto splošno pri objavljanju na web-u, je tud takšno body taganje koristno. Pomaga lažje izbrati vsebino, se pravi bodyja, ki ga bi rad umestil v svojo socialno mrežo.

[Read more →]

Microblogging – WTF???

Microbloging je enostavno to, kar ponavadi počnete na Facebooko, twiterju in podobnih portalih. Kjer v enem stavku napišeš kakšno modrost, recimo: “Marko trenutno piše blog”.

Zadeva je trenutno HOT! Tako kot je bil nekoč irc, pa messenger, pa blog, ….

V bistu sem to zadevo prvič videl na MSNju. Ko pač napišeš s čim se trenutno ukvarjaš. In višek je bilo povezati z media playerjem, ki je potem kar sam sporočal vesoljnemu svetu kaj trenutno poslušaš. Kot da bi to slučajno koga zanimalo.

No ja, nekaterim se to sicer zdi precej pomembno opravilo. Razumem Jonasa, da je na microblog način na twiterju objavil potek rojevanja hčerke. Ne razumem pa had-a, o opazki prvi slovenski twiter porod. Jonas se je pač želel losati posamičnega obveščanja o procesu rojevanja preko SMS ali mailov in je za to pač ponucal eno orodje.

Sicer pa tukaj na FOWA pravijo, da je microbloging nekako za 14-21 let seveda. Jup. Takrat verjetno kaj pametnejšega od tega kar se ti trenutno plete po glavi itak nimaš za povedati. Sploh, če si postaviš normo >5 objav na dan.

Microsftova miza

Verjento ste že videli video predstavitve Microsoftove mize (Microsoft surface). Zadeva je v živo še veliko bolj impresivna :-)) In ja, lepo bi jo imeti, in zelo uporabna zadeva. Verjento še veliko bolj v restevracijah in hotelih kot doma.

Flikneš telefon na mizo, miza te preko tega poveže s tvojim email računom, in pregledaš emaile vmes ko čakaš kelnerja (to sem si zmislil, demonstrator ni prišel dlje od tega, da iz telefona pobere slike).

[Read more →]

Vseprisotnost MACov

Na konferenci FOWA bi po površni oceni rekel, da ima vsaj polovica udeležencev, ki imajo notebook, Maca v eni od njegovih izvedb. Macbook, navaden pro ali air.

Ali je temu tako ker je to res dobra mašina, ali zato ker je lepa niti ni toliko važno. Kakorkoli obrnemo, je to nedvomno rezultat dobrega marketinga :-))

Še video dokaz: