It is all about tagging

Na FOWA so imeli tudi eno zanimivo idejico, da bi pomagali pri navezovanju kontaktov, druženju in socializmu. Pripravili so različne TAGe, kamor si potem še malo dopisal, in si ga prilimal nase. Recimo: “I am good at : coding”. In potem si srečal koga, ki potrebuje dobrega coderja, in si ga ustavil in sta šla skupaj na pir. Ali pa si imel napisano “My username is: miikii @ FB” in te je nekdo poslikal in potagal še na facebooku.

Ideja čisto ok, in podobno kot je taganje koristno na blogu oz. čisto splošno pri objavljanju na web-u, je tud takšno body taganje koristno. Pomaga lažje izbrati vsebino, se pravi bodyja, ki ga bi rad umestil v svojo socialno mrežo.

Seveda so nekateri nosili na sebi tudi manj primerne TAGe, če pa se spomnim nazaj, se pa ne spomnim nobenega, ki bi si na sebe prilimal kar ceno. Škoda. V bistvu bi s tem o sebi povedal še precej več kot, če le sporoča da ima account na FB, ali twiterju, ali…

Lahko pa na to pogledamo tudi tako. Naj bo še tako neumna ideja, recimo takšna da naj se potegaš z nalepko, vedno se bo našlo dovolj ovčic, ki bo pač le sledil pozivu. Predvsem v zaskrbljenosti nad tem, da ne bodo (spet) zamudili naslednje VELIKE zadeve na WEBu ali kar na splošno v življenju.

PS: WTF ima socializem za delat v prvem stavku?