FOWA – pregled in poročilo

Trije buzwordi FOWA:
1. Cloud computing
2. Startups
3. Finančna kriza

Sama konferenca je potekala v centru ExCeL v Londonu. Gre za ogromno stavbo, ki ima 8 ogromnih prostorov za prireditve kot je FOWA, potem pa še kup manjših učilnic, dvoran itd… FOWA je bila v eni izmed velikih predstavitvenih prostorov, le workshopi prvi dan so bili ob river sideu, v manjših dvoranicah. Poleg FOWA so bili hkrati opazni še Vegi & Fruit in I love my church brain washing meeting.

Takše dogodke lahko primerjam z recimo slovensko NT konferenco, ki jo Microsoft ima vsako leto. Mislim da sta prireditvi kar primerljivi glede števila ljudi in koncepta, vsebinsko pač ne. In žal tudi ne organizacijsko. V bistvu si na konferenci vač ali manj obsojen na fast-food, pa še tam so ponavadi gužve. Če bi vsak dan poskrbeli za hrano tako kot prvi dan na worshopih, bi bilo zelo ok.

Večerni dogodki niso bili nič posebnega, oziroma tistim, ki smo že srečali NT konferenco, se bi zdeli grozno gorenski.  Prvi dan si imel pijačo do neke ure, ne vem točno katere, ampak mislim da je to v praksi pomenilo eno rundo. Naslednjih 5 ali 6 je bilo pač potrebno financirati iz lastnega žepa.

Naslednji dan pa je bila omejitev 2 pivi na udeleženca, ki so ti jih lepo odluknjali na karti. Je pa trajalo malce dlje časa, preden so nas spravili ven.

Buzzworde bom obdelal v naslednjih zapisih.  Stay connected.

Zapisi iz FOWA drugih slovencev: