Intervju za 3. program RTV SLO

3. program RTV SLO, oz parlamentarni program ima redno polurno oddajo – Politik, to sem jaz, kjer z intervjujem predstavljajo poslance v Državnem zboru. Ta petek sem bil na vrsti jaz.

[youtube 8Nbh4wsu71I]

Samo snemanje je šlo zelo gladko, v bistvu sem bil precej bolj zategnjen pred samim snemanjem, ko me je voditeljica želela malce sprostiti z raznimi vprašanji, potem ko smo začeli, pa je šlo precej gladko. Aja, pa pred snemanjem sem tolk zašvical, da so morali še enkrat maskerko poklicat, da me je malce pobrisala.

Mi pa to bolj ustreza, kot recimo Poslanski premislek, kjer precej bolj veš kaj bo tema in kakšna vprašanja. In potem si pripraviš odgovore, in vsaj jaz nato razmišljam kaj sem si pripravil in ne kaj bi odgovoril. In, ker nikoli nisem bil piflarski tip, si težko zapomnim, in potem pol pozabim povedati.

Sam vse to še vedno dojemam bolj kot trening. Ipak sem še vedno vajenec :-)) Čeprav sem v teh treh mesecih dal skozi že eno okroglo mizo z Mencingerjem, par poslanskih premislekov in sedaj tale intervju. Sicer pa je to verjento ena tistih zadev, ko je normalno, da si malce napet, imaš tremo. Sčasoma, z več ponovitvami, pa ti to postane čedalje bolj naravno.

Sicer sem pa s samo vsebino kar zadovoljen. Mojca je bila malce šokirana zaradi objave družinskih fotografij, ampak saj jih ona objavlja na www.nastja.com. Par zadev bi moral malce bolj razložiti, ampak generalno sem pa kar zadovoljen za prvič.

Sem pa rabil kar precej časa, da sem na svojem blogu izbrskal tale citat, ki ga je uporabila voditeljica: “… spodbujanje gospodarstva preko višje obdavčitve podobno utapljanju ribe v morju ali hujšanju s torticami.” tule je -> Nebodigatrebni BDP.