Foursquare težave :-)

Foursquare (jeanmark00) lahko s pridom uporabimo tudi v športne namene. Enostavno si izberete bližnji hrib, in si zastavite cilj, da boste večni mayor na njem. To je potem dobra stimulacija da ga redno obiskujete. Če za to uspete navušiti še kakšnega kolega, pa se bo razvilo pravo tekmovanje.

Sam sem si izbral kar tri. In sicer Dobeno, vrh Rašice in Mengeško kočo na Gobavici nad Mengšem. To so sicer moji precej pogosti biciklistični vzponi. Recimo leta 2009 sem na Dobeno se vzpel 46x. Mayorship na slednji mi je sicer kolega Primož takoj prevzel, pa mu tega ne bom zameril, čeprav je to storil v trenutku, ko sem bil sam zaradi bolezni nevozen. Je že tako, da je to vseeno bilo kar direktno izzivanje :-)))

No, in tako sem včeraj odšel na obhod teh treh točk, speljal na Dobeno, nato po gozdu na Rašico, pa spust na Šinkov turn, okoli hriba in nato vzpon na Gobavico (20%!). In ko se gor pofočkam, mi jasno Foursquare lepo pove, da je kolega Primož se pofočkal 8 minut nazaj. Hm. HM! No pa preverimo, če kaj goljufa. Naj se pokaže, če je res gor. Ga pokličem, in me obvesti, da je že na poti po gozdu na Rašico. Da je na 1/4 poti, me pa počaka, če želim.

No, in namesto da bi lepo, kot se spodobi, se odpeljal lepo v dolino in domov, sem mu zaradi FOURSQUAREja sledil. No, izkazalo se je, da ni bil ravno na 1/4 ampak bolj na četrtinki procenta. Pa tudi pot sama ni ravno kolesarska, tako da sva potem kar krepko gonila, pa tudi precej rinila proti Rašici. In na koncu, sem bil res kar utrujen. In žejen. Vode mi je namreč zmankalo še pred Gobavico. Jup. In krivec je zgolj in samo foursquare.

Suma sumarum je bilo slabe 4 ure (3:50), samo 32 km (se je kar nekaj hodilo) in 1500 višincev. Tale “ovinek”, ki ga lahko pripišem foursquare-ju pa je znašal malce manj kot uro in pol, ter dobrih 6 in pol kilometra, res polžje.

Če se bi kdo rad pridružil tovrstnemu pozitivnemu zajebavanju, me naj mirno pofočka na foursquare-u.

PS: Za pokoro sem pa danes šel po gozdu (Jable – hruška) na Dobeno, naprej na Rašico, nato pa spust po gozdu direkt na domačo ulico.