3 smučišča, 80 km na smučeh v enem dnevu

No, danes sem se pa kar nasmučal. Najprej na San Martino de Castrozza, kjer sta punci imeli tečaj od 10:00 do 12:00 vmes pa sva z M. odsmučala en krog. Potem so punce šle na kosilo, jaz pa sem še malo vijugal naokoli. Po kosilu pa z avtom na Passo Rollo, in še tam malce smučali. Za konec pa še nočna smuka na drugem smučišču v San Martiono de Castrozza.

IMGP6382

Garmin je nameril vsega skupaj cirka 76km, ker pa nisem imel na Passo Rollo ga vključenega od začetka, lahko vse skuapj zaokrožim na 80km. Lahko bi še, ampak ne gre pretiravati :-)))

Seveda to vključuje tako vožnje gor z žičnicami kot tudi samo smučanje. Avto prevoze sem pa izločil.

Dolomiti so sicer ok, vendar vseeno ne tako, kot sem si predstavljal po opisih tistih, ki so že bili tam. Ne vem zakaj, ampak predstavljal sem si, da so smučišča precej bližje skupaj. Da lahko praktično odsmučaš od enega do drugega. WRONG! Še do smučišč v istem kraju je treba z avtom ali avtobusom.

Drugo moje napačno predstavljanje je bilo pa glede velikosti smučišč. nekako so mi opisovali, da je to tako veliko, da ne moreš presmučati v enem dnevu vsega. Ne vem kako je drugje, ampak tukaj lahko. Ni čisto enostavno, ampak v pol dneva pa komot.

Naprave so ok, so pa med njimi tudi starejše. Tako 50%. Kar pomeni da so malce počasnejše (6-7 km/h) pa tudi udariti znajo. Res pa žičničarji kar spretno pomagajo pri tem.

Sneg pa odličen. Priprava prog tudi. Vreme idealno. Dva dni čisto sonce, danes pa, da me ne bi preveč opeklo, je bilo le pretežno jasno, z rahlim sneženjem za dekoracijo. Ampak res rahlim. Čisto nič ni motil. Čeravno je na Passo Rolle izgledalo da ga pa je gor čez noč vrglo novih 20-30 cm.