Spremenil sem twitter nickname

Well, marsikaj se spremeni, ko se spečaš s politiko. In tako sem spremenil moj twitter nickname @jeanmark00 v @MarkoPavlisic. Enostavno zato, da pač nastopam s svojim imenom in priimkom. Sploh, ker se pač mimogrede zgodi, in to se mi je že zgodilo, da so z mojim twittom pričeli Odmeve. Tako bo tudi tistim, ki moje twite vidijo prvič, malce bolj jasno, kdo je čivknil.

Zgodovina mojega nicknamea je precej dolga. Vse se je začelo v srednji šoli, se pravi več kot 20 let nazaj, ko smo na Iskra Delta Partner (saj so bili od Iskre?) nažigali igrico “kača”, ki jo je spisal moj starejši brat v Pascalu. In cilj je seveda bil, da si se na lestvici top 10, postavil na vrh. Zdej, to so bili časi operacijskega sistema CP/M 3 in vse skupaj je bilo na disketah. Le en Partner, grafični, je imel 10MB velik disk. In za takratno lestvico, si pač potreboval nek nick name. In ker smo se učili francoščino, ki za mene, sicer ljubitelja računalniških jezikov, vendar antitalenta za človeške, ni bila ravno enostavna, sem si izbral nekaj z francoskim naglasom – MarkJeanDo. In to je bil moj nick kar precej časa.

Ne vem točno kdaj sem le tega predelal v jeanmark, ampak na forumu Financ, ki je bil pred tem forum na borza.dergan.net. In od takrat je to nekako moja identiteta.

V tistih časih, je bilo nekako običajno, da na internetu nisi uporabljal imena in priimka, ampak nickname. Tudi zaradi anonimnosti. Čeprav pri meni to nikoli ni bilo zato. Precej zgodaj sem se namreč na forumu financ “razkril”. Ker pač nisem imel nikoli problem pisati v svojem imenu – za razliko od nekaterih, ki pač pišejo v imenu ne vem koga – neke virtualne izmišljene osebe.

No, in ko je prišel twitter, sem pač si izbral jeanmark, ker pa je le to bilo zasedeno, sem še dodal 00, in to je bilo to. Od tistih časov, je twitter postal precej pomembnejši medij, in zato moram pač spremeniti tudi svoj nick, da bo precej hitreje jasno, kdo sem ko kaj čivknem.