Čuden potres

Danes ponoči, tam nekje med 1:00 in 2:00, sem začutil potres. Švohoten. Vendar dolg, dovolj dolg, da se človek začen spraševati, ali ga bo kdaj konec ali ne. Črnomelj, od koder sem doma, je na potresnem območju. Ampak tisti potresi, 2, 3, morda 4 stopnje so bili vedno bolj sunek. Se strese in to je to. Ampak pred letom ali dvema, ko je bil v Italiji in se je čutil pri nas, pa sem prvič doživel malce daljšega, par sekund, vsekakor pa več kot sunek. In ja, grozljiv je občutek, ko te prešine, ali se bo sploh končalo.

In točno to sem doživel danes. Težko ocenim, koliko časa je trajalo, ker sem napol spal. Ampak vem, da mi je pulz krepko narastel. Tam nekje, do 180.

In ko sem zjutraj omenil ženi, me je le čudno pogledala. In sem šel takoj pogledat na Arso, kje je bil. Pa nič. In ko sedaj gledam na svetovni listi potresov, ni tudi nič primernega. Pišuka, ali sem res le sanjal? Ampak da bi sanjal tako močno, da bi se mi pulz dvignil, in bi se tega zavedal? Ali pa sem tudi to sanjal.

In potem prileti popoldan novica, da so močan potres imeli v Iranu. Ampak 12 ur po tistem, ko sem ga jaz čutil. Čudno. No, upam da sem res le sanjal.