Turracher Höhe – 88.43 km

Turracher Höhe je cirka dve uri vožnje oddaljeno od Ljubljane. Dokaj klasično smučišče, ki se ga v enem dnevu nekako še ne naveličaš :-))) V nedeljo je bilo vreme kar toplo, do 10 stopinj, ni bilo pa pretiranega sonca, in sneg se je kar dobro držal. Na vrhu je sicer kar dobro pihalo, ampak ni bilo moteče.

Garmin mi je pokazal, da sem smučal cirka 6 ur in četrt (ne, nisem prišel točno ob 9:00), presmučal slabih 89 km, naredil cirka 10100 višinskih metrov gor in dol, ter pokuril dobrih 6700 kilokalorij. Temu podatku o kalorijah ne bi ravno verjel, čeravno sem imel na sebi tudi pas za merjenje srčnega utripa.

Skiline.cc, ki na osnovi serijske številke smučarske karte pridobi podatke od upravljalca smučišča, pa pravi, da sem naredil 9885 višinskih metrov, kar se kar dobro ujema z Garminom, in da sem presmučal 50 km, kar se tudi ujema, saj Garmin beleži tako smučanje kot vožnjo na napravah. Bi moral malce zanalizirat, da bi ven dobil le smučanje.

Med posebnostmi lahko vsekakor navedemo “see taxi”, ki te čaz zaledenelo jezero potegne iz enega konca na drugega, ter kombinirana žičnica, ki ima nekaj sedežev in nekaj kabin. Čisto brez gužve na smučišču ravno ni bilo. Občasno je bilo potrebno počakati par minut, da si se odpeljal gor. Ampak čisto znosno.

No, jutri (ponedeljek) pa v Obertauern :-))