Pričakovanja ob sredini tekmi z Anglijo na stavnicah

fifa

Pogled na stanje v skupini C v kateri nastopa Slovenija je sanjski. Kdo si je pred svetovnim prvenstvom mislil, da bo Slovenija prevzela vodilno mesto v skupini, in ga tudi obdržala, vsaj do zadnje tekme predtekmovanja? No, realno gledano, je bilo to kar za pričakovati.

Slovenija namreč dosega rezultate, kot smo jih nekako pričakovali. Naša reprezentanca je premagala Alžirsko, in remizirala z Ameriško. prav hudega presenečenja v tem ni. Negativno so presenetili predvsem Angleži, Američani imajo pa že od nekdaj v Evropi sloves, da ne znajo igradi fuzbala, soccerja, po njihovo. No, resnica je, da znajo oni precej bolj igrati evropski nogomet, kot znamo v evropi njihovega, ameriškega.

Pričakovanja so seveda ustrezno narasla. Po tekmi z Alžirijo, kjer je sladek končni rezultat kar prekril bedno igro, kjer se imamo v veliki meri zahvaliti tudi ne navajenosti Alžircev na novo žogo, je sledil sanjski prvi polčas z Ameriko. Kjer je bila igra odlična, učinkovitost pa še boljša. 2:0 po prvih 45 minutah nas je v sanjah že odnesla najmanj v finale, če ne že kar na sam prestol, kjer se nam bo klanjal Messi, Ronaldo, Maradona, pokal pa predal kar sam veliki Pele. No, sledila je lekcija, ki smo jo kolektivno hitro pozabili, saj smo še vedno na prvem mestu v skupini. Na prvem mestu bi bili tudi, če tretji gol američanov ne bi bil razveljavljen. Le pričakovanja bi bila morda malce bolj ohlajena.

Koliko ljubiteljev bi pred začetkom prvenstva napovedalo možnost, da Slovenija ne izgubi proti Angliji? In koliko da Alžirija ne bo izgubila proti ZDA? Verjetno precej malo. In to, so realni izgledi za sredino slavje. Na William Hill športnih stavah, vam obljubljajo 6:1, če stavite na NE poraz Slovenije. In 1.44:1 za zmago Anglije. Angleži so po njihovo torej absolutni favoriti. Malček več možnosti za Slovensko veselje je po tekmi ZDA proti Alžiriji, tam NE poraz Alžirije nosi razmerje 3.75:1, zmaga Američanov pa 1.91:1.

1249389_full-lnd

Ista stavnica daje večje možnosti Angliji in ZDA za napredovanje kot Sloveniji, tudi v stavah, ki se nanašajo točno na to, se pravi ali bo šla Slovenija naprej. Tam je razmerje 1.67:1. Bet-at-home pripisuje malenkost večje možnosti Sloveniji kot William Hill. Glede napredovanja smo tam izenačeni z ZDA. Slovenske e-stave pa imajo podobne kvote, nimajo pa kvote za napredovanje.

Seveda bodo ob tem Slovenski nogometni navdušenci dodali, da Angleži res igrajo slabo na tem prvenstvu. In da bo Alžirija proti Ameriki igral s pomočjo celotnega muslimanskega sveta, pri čemer tudi Alah ne bo mogel ostati ravnodušen. Se strinjam. 100%. In ravno zaradi takšnih nacionalnih emocij imajo stavnice toliko lažje delo. Zaradi vpliva čustev navdušenci stavijo s srcem ne z glavo. Kvote na stavnicah so pa brez čustev. Gre za trezen poslovni razmislek.

Razočaranje je vedno povezano z pričakovanji. Brez velikih pričakovanj ni velikega razočaranja. In veliko pričakovanje se je v Sloveniji ustvarilo. Ali mu bo sledilo veliko razočaranje ali slavje?

Upam, da bo tokrat nacionalno čustveno premagalo racionalno!