Kupil sem najmanši PC na svetu

No, pa sem ga dobil. Najmanjši PC na svetu (*). Slikice odpakiranja so spodaj, skupaj s slikicami odpakiranja pripadajoče tipkovnice. Za udobno “delo” iz kavča, sem izbral Logitech diNovo Mini. Že omenjen kavč jasno nakazuje kakšno funkcijo bo prevzel tale malček. Primarno bo namenjen dowlodanju podcastov (npr. diggnation ali ted.com) pa tudi kakšen filmček, bo verjetno prišel na mesto. Malček ima HDMI izhod, in je tako že vse pripravljeno, da se ga poveže na TV.

IMGP5941Na sliki ga lahko primerjate z T-2 set-top boxom.

O tipkovnici ne bi zgubljal besed. Ima že vgrajen tudi trackpad, tako da miška ni potrebna.

Windowsi XP so že bili predinštalirani, se pravi sem našraufal anteno za WLAN, priklopil TV in zadeva je tako začela delovati. Inštaliram iTunes nastavim podcast priljubljenega šova, Full HD kvaliteta in piči. In dela z cirka 4-6 framei na sekundo. Ne gledljivo. GRMVHRGDG#$SHJ!!!! Pa saj v specifikacijah piše, da potegne tudi Full HD video, če je H264. In moj je bil. In ni šlo. Oba cora sicer na 60% (ne 100%) ampak rezultat negledljiv.

Ok, ok. iTunes je of Appla, Windowsi od Microsofta. Morda se pa samo ne marata. In probam isti video v Windows Media Playerju. Procesor pod 10%, slika pa gladko teče. Zmaga! To! Sedaj rabim samo še kakšen dober podcast downloader da bo vse lepo teklo.

Inštaliral sem še µTorrent-a, in dal downlodat par DVDjev in razne izpeljanke Divx-ov, pa da vidimo, če bo tudi to potegnil. Potem pa se posvetim še temu, kako ga bi uporabil namesto set-top boxa od T2 IPŠTVja, da bi ga lahko uporabil kot videorekorder za T-2 IPTV-ja. Če še to potegne, potem bo namen nakupa izpolnjen.

PS: (*) Morda ni najmanši. Je pa najmanjši, ki sem ga jaz našel v prosti prodaji.

PPS: Če bi ga kdo želel kupiti, mu ga lahko zrihtam preko mojega podjetja.