Prodali so mi nov TV

Že kar nekaj časa sem se igral z idejo, ali je že čas, da zamenjam svoj začasni na izstreljenih elektronih temelješ TV s čim malce sodobnejšim, predvsem pa vitkejšim. Odločili so me za 37″ Philips, Full HD TV. Dobili so me valjda na popust. Če dajo 15% popusta se zihr splača :-))

Sicer je itak kupovanje Full HD (1920 x 1080p) malce skregano z zdravo pametjo. Verjetno se bo zgodilo nekaj podobnega, kot se mi je zgodilo z DVD playerjem. Po nakupu je namreč crknil, še preden je doživel svoj prvi DVD. Pa ni crnil tako kmalu, ampak enostavno nekako nimam potrebe niti časa po gledanju DVDjev. In verjetno se bo podobno zgodilo z Full HD TVjem. Nekako ne planiram blu ray playerja, niti ploščkov. Pa tudi vprašanje, če bom pri T-2ju prešaltal na HD TV. Za tistih par kanalov, za katere do sedaj nisem imel potrebe, da bi jih gledal? Pa kolikor so mi povedali, ima T-2 itak ready HD, se prav ne 1080 ampak 700 i kusur.

Škatla, v kateem ti ga prodajo, je kar obilna. Se kar vpršaša, ali bo sploh šla v prostor, kamor je predviden. Unboxing in sestavljanje je zelo enostavno. Malce bi lahko le priključke zadaj uredili, da bi se dalo kable bolj diskretno speljati. Res ne vem, zakaj ne morejo vseh teh priključkov pokriti s kakšnim pokrovom, in pustiti kakšen kanal da spelješ vse skupaj ven ob stojalu.

Glede na to, da imam tako ali tako IP TV, se je inštalacija in nastavitve zaključilo z priklopom. In že dela.

Kaj je pa presenetljivo. Tale TV kar sam prilagaja sliko. In tako imaš praktično vedno sliko brez črnih pasov. Kako jim to rata mi ni nabolj jasno. Še posebej ker ne izgleda nič popačeno. Se pravi morajo sliko rezati. Se prav sem kupil večji TV da bi imel odrezano sliko? Zanimivo. Ampak pravijo da kar ne veš, ne boli. Se pravi je iz vidika zadovoljnega kupca precej bolje, da sliko održejo tako da je potem lahko čez cel ekran, kot pa da bi imel neke črne robove okoli. Tisto bi namreč vedno razumel kot prevč kupljen TV.

Zanimiv je tudi daljinc. Na prvi, pa tudi drugi pogled, izgleda precej ceneno. Morda zaradi teže. Ampak dokler dela, se ne bomo sekirali.

Ambilight je philipsova iznajdba da ti sliko poveča v prostor, s tem da menja barve luči zadaj za TVjem. Ločeno na obeh straneh (nekateri pa imajo še zgoraj). Mislim da je zadeva primarno namenjena za primer da imaš TV na steni. Sam ga imam v bistvu sredi sobe, in te lučke kar močno svetijo. Na daljincu je en knof, s katerim to izklopiš, tako da imam tudi izhod v sili, če se ta dobra ideja ne bo izkazala kot dobra.

PS: Če bi kdo posvojil moj star TV, nekaj srednje velikega, s katodno cevjo, nepriznanega proizvajalca, naj se javi. Zastonj seveda.