Prodali so mi nov TV

Že kar nekaj časa sem se igral z idejo, ali je že čas, da zamenjam svoj začasni na izstreljenih elektronih temelješ TV s čim malce sodobnejšim, predvsem pa vitkejšim. Odločili so me za 37″ Philips, Full HD TV. Dobili so me valjda na popust. Če dajo 15% popusta se zihr splača :-))

Sicer je itak kupovanje Full HD (1920 x 1080p) malce skregano z zdravo pametjo. Verjetno se bo zgodilo nekaj podobnega, kot se mi je zgodilo z DVD playerjem. Po nakupu je namreč crknil, še preden je doživel svoj prvi DVD. Pa ni crnil tako kmalu, ampak enostavno nekako nimam potrebe niti časa po gledanju DVDjev. In verjetno se bo podobno zgodilo z Full HD TVjem. Nekako ne planiram blu ray playerja, niti ploščkov. Pa tudi vprašanje, če bom pri T-2ju prešaltal na HD TV. Za tistih par kanalov, za katere do sedaj nisem imel potrebe, da bi jih gledal? Pa kolikor so mi povedali, ima T-2 itak ready HD, se prav ne 1080 ampak 700 i kusur.

Škatla, v kateem ti ga prodajo, je kar obilna. Se kar vpršaša, ali bo sploh šla v prostor, kamor je predviden. Unboxing in sestavljanje je zelo enostavno. Malce bi lahko le priključke zadaj uredili, da bi se dalo kable bolj diskretno speljati. Res ne vem, zakaj ne morejo vseh teh priključkov pokriti s kakšnim pokrovom, in pustiti kakšen kanal da spelješ vse skupaj ven ob stojalu.

Glede na to, da imam tako ali tako IP TV, se je inštalacija in nastavitve zaključilo z priklopom. In že dela.

Kaj je pa presenetljivo. Tale TV kar sam prilagaja sliko. In tako imaš praktično vedno sliko brez črnih pasov. Kako jim to rata mi ni nabolj jasno. Še posebej ker ne izgleda nič popačeno. Se pravi morajo sliko rezati. Se prav sem kupil večji TV da bi imel odrezano sliko? Zanimivo. Ampak pravijo da kar ne veš, ne boli. Se pravi je iz vidika zadovoljnega kupca precej bolje, da sliko održejo tako da je potem lahko čez cel ekran, kot pa da bi imel neke črne robove okoli. Tisto bi namreč vedno razumel kot prevč kupljen TV.

Zanimiv je tudi daljinc. Na prvi, pa tudi drugi pogled, izgleda precej ceneno. Morda zaradi teže. Ampak dokler dela, se ne bomo sekirali.

Ambilight je philipsova iznajdba da ti sliko poveča v prostor, s tem da menja barve luči zadaj za TVjem. Ločeno na obeh straneh (nekateri pa imajo še zgoraj). Mislim da je zadeva primarno namenjena za primer da imaš TV na steni. Sam ga imam v bistvu sredi sobe, in te lučke kar močno svetijo. Na daljincu je en knof, s katerim to izklopiš, tako da imam tudi izhod v sili, če se ta dobra ideja ne bo izkazala kot dobra.

PS: Če bi kdo posvojil moj star TV, nekaj srednje velikega, s katodno cevjo, nepriznanega proizvajalca, naj se javi. Zastonj seveda.

8 Responses to “Prodali so mi nov TV”

 1. oj!

  Saj vem da nimaš časa še tole testirati, pa vendar… ali si že probal kako deluje sprejem digitalnega signala preko navadne antene…
  Tvoj TV ima menda vgrajen DVB-T tuner – kar pomeni da ne boš rabil nobene dodatne škatle ko bo nad slovenijo zavladal digitalni signal …

  LP Peter

 2. Mislim da moj tega nima :-(((

  Imam pa USB tunner za maca (morda dela tudi z PCjem), kjer pa z majhno antenico dobim krasno sliko. V Franciji sem dobil več kot 30 kanalov, na vsek čisto čista slika.

  Bom ob priliki kaj napisal o tem, in prilimal posnet video. Je pa jeba, ker tale programček spravi video v nekem čist svojem kodiranju, in ga nekako ne uspem prekodirat.

 3. Hm kako da ne… saj piše v specifikacijah… Ali pa si mogoče prilimal link od enega TV-ja, ki si ga našel, kupil pa gorenje… ;)

  http://www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_onlineStoreStatus_true/_productid_37PFL7603D_10_GB_CONSUMER/_retailStoreStatus_true/_stores_true/Flat-TV+37PFL7603D-10

 4. Hm, piše da ima tudi USB. To bom lažje preveril :-)

 5. Samo so pa cigani. nikjer ne piše ali je DVB-T novejši mpeg4 (tega uporabljajo naši) ali mpeg2 (precej ostale evrope).
  Ker, če je mpeg2 si z njim bore malo pomagaš.

 6. [...] komentarju na Prodali so mi TV, Peter sprašuje, če sem že probal sprejem digitalnega signala, ker ima baje moj tv vgrajen DVB-T [...]

 7. [...] časih, ko si tudi z full HD televizijo lahko le redko ogledaš kaj v pravem HD formatu (1920 x 1080), DVD recimo podpira zgolj HD ready [...]

 8. [...] No, pa sem ga dobil. Najmanjši PC na svetu (*). Slikice odpakiranja so spodaj, skupaj s slikicami odpakiranja pripadajoče tipkovnice. Za udobno “delo” iz kavča, sem izbral Logitech diNovo Mini. Že omenjen kavč jasno nakazuje kakšno funkcijo bo prevzel tale malček. Primarno bo namenjen dowlodanju podcastov (npr. diggnation ali ted.com) pa tudi kakšen filmček, bo verjetno prišel na mesto. Malček ima HDMI izhod, in je tako že vse pripravljeno, da se ga poveže na TV. [...]