Zimojada jada jada

Na smučišču Stari vrh je bila danes Zimojada. Sam nisem ravno ljubitelj takšnih dogodkov, ker je ponavadi prevelika gužva in potem predvsem čakaš, ampak sem se pustil prepričati, da smučanje cele družine za 24 EUR, je pač za probat. No, danes gužve ni bilo. V bistvu bi bili kar osameljeni, če ne bi bilo kopice raznih animatorjev :-))

Pripeljali smo se preko Poljan, in parkirali pri otroškem tekočem traku. K. pač še ni toliko smučarke, da bi šli kam drugam, in je bolje začeti na otroškem delu. Ki pa je bil, kot se je izkazalo kasneje, najbolj leden na celem smučišču, in ko se je povsod že kar zmehčalo, je bila podlaga na otroškem delu še kar primerna za kakšen smuk svetovnega pokala.

Stari vrh v bistvu ni smučišče za začetnike. Je pa za smučat. Šestsedežnica je krasna pridobitev, danes sem celo začutil ogrevane zice, čeprav se tukaj skriva en trik. Sedeže izgleda ogreje le tik preden se usedeš gor. Nekaj časa sem iskal kako imajo to narejeno, potem sem pa opazil konektor, preko katerega dobi napajanje grelec, ki je potrdil mojo domnevo o gretju le preden se usedeš.

Med drugim ima Stari vrh še en presežek. Gre za eno najbolj strmih, če ne celo najbolj strmo, vlečnico v Sloveniji, verjento pa tudi širše. Pišejo da je 60% naklon. Spomnim se, da sva z Borom šla enkrat tam z bordi in je bilo grozljivo. No danes s smučami je bilo prvič malce bolje, drugič pa kar smotano. Ali je bilo sidro čudno, ali pa sem bil le utrujen. Ampak tale vlečnica je definitivno za adrenalinske navdušence.

Ko je spodnji del bil že precej mehak, sem se potem smučal v glavnem zgoraj na enih krogcih, med tem ko so se punce zabavale na otroških prireditvah v okviru Zimojade. In tista proga je bila kar fina. Sicer bolj kratka, ampak sneg je bil pa zelo vredu.

Cel dan je sicer pihalo, ampak mene osebno to ni pretirano motilo.

Poleg ostalega je imel Elan tudi preiskušnjo smuči. Sam sem preiskusil dvoje, in še posebej MagFire 78, mi je kar dobro sedla. Bi jo kar posvojil.

Sicer pa Stari vrh jutri zaključuje zimsko sezono. Že tako snega ni nikjer razen na progah. Pa še ta, ki je, je precej bogi. Čakajoč, no v bistvu počivajoč, ker čakati ni bilo treba, na krogce, sem pobaral žičničarja kakšna je bila letočnja sozona. Dolga. Uspešna. Lastniki, podjetje, ki so ga ustanovili tamkajšnji kmetje, je dejal žičničar, bodo verjento veseli.

—–

jada ni v SSKJ. Našel pa sem jaden.

jáden -dna -o prid. (ā) zastar. nesrečen, ubog, beden: jadni berači; jadna domovina / jadno kljuse

PS: Čez kakšen dan pa še marketinški vidik tega dogodka :-)