iMac unpacking in prvi ter drugi občutki

Ok, to sem naredil že kar nekaj časa nazaj, ampak nekako nisem našel časa. Če pozorno pogledate slike, boste videli zakaj nisem našel časa. Ker je povsod preveč nečesa, kar sem se spravil pospraviti, kar pe je vključevalo obisk Ikee, nakup novih omar, sestavljanje le teh ipd… Polno časa za vse kaj drugega kot ukvarjanje z iMacom.

Še enkrat potrjeno dejstvo da američani lepo zapakirajo svoje izdelke. Škatla za zaščito, lepa škatla za v trgovino, zaščiteni vsi deli, ki bi se lahko opraskali, posebna škatlica za drobnarije, … Bolj ekološko osveščenim se zdi to kar malce pretiravanje z embalažo. In vse deluje ko daš ven in priključiš. Res milina.

Pri embalaži bi se lahko marsikateri tržnik marsikaj naučil. Ne glede na ekološke pomisleke, to namreč poskrbi za dober user expirience. Od začetka. In z dobro voljo v katero te tako nezavedno spravijo, potem lažje preboliš kakšno morebitno razočaranje.

No, sedaj po več kot mesecu pa dodajam še naslednje:

  • Macova miška mi ni sedla. In je šla v svojo luknjo, kjer bo ostala, dokler ne bo šla na kakšen trajnejpi odpad. Sem nabavil Logitechovo bluetooth. In se sprašujem, zakaj ne delajo bluetooth mišk normalne velikosti, ampak le za notebooke.
  • USB porti, 3 komadi + 2 na tipkovnici, skupaj torej 4 prosti, so kar malo. Sploh, če bi priključil še miško preko USB in ne bluetootha. Sam imam priključen eksterni disk, scaner, čitalec kartic in potem je še en frej za ostalo. Tiskalnik imam na srečo na mreži.
  • Tipkovnica, ne glede na to da je prvi občutek SUX, se kar obnese. Le da mi ni jasno zakaj ne more biti tipka fn na istem mestu za macbooku in iMacu. Pa za par tipk (neke poševne puščice, pa prečrtane puščice) ne vem kaj delajo. Teh tudi ni na MacBooku.

Sicer pa dela krasno. Pravi mac pač.