Če vam ne dela evem.gov.si – euprava na slovenski način

Se pravi, če se ne uspete prijaviti s svojim certifikatom, potem preden prekolnete vso državno upravi skupaj z njenimi serverji in agencijami poglejte nastavitve od brkljalnika. Morda pa SSL 2.0 nimate omogočen. Izgleda da je v IE, ki pride z M$ visto, privzeto pač ne omogočen.

In potem se uporabnik, ki se na CRP s svojim certifikatom uspešno prijavi, na evem pa ne, le čoha po glavi in študira kdo je dandanes zamočil.

No, pa mislil sem še kaj grdega napisati o naši eupravi, da me je pripravila do tega da grem delat to na Windows platformo, ker na Macovi ne dela. Pa se je izkazalo da imam tudi v Firefoxu na macu SSL 2.0 izklopljen, in da zato ni delalo. Sem v naprednih nastavitvah omogočil SSL 2.0 in sedaj izgleda deluje.

No in potem dobim: Pri pridobivanju podatkov iz ZZZS je prišlo do tehničnih težav (NVG napaka). Register trenutno ni dostopen, o čemer smo obvestili registrski organ. Prosimo, da ponovno poskusite čez nekaj minut in se opravičujemo za morebitne nevšečnosti.

Aha! Saj piše:

Obvestilo: Informacijski sistem ZZZS deluje v delovnih dneh od ponedeljka do petka od 7:00 ure do 18:30 ure ter vsako prvo soboto v mesecu od 07:00 ure do 12:30 ure, razen ob praznikih.
Postopkov sprememb in odjav zavarovanj izven navedenega urnika ni mogoče opravljati. Prosimo vas, da postopek opravite v času delovanja informacijskega sistema ZZZS.

Jao mene! Temu se reče e-uprava na slovenski način.