Sodobna tehnologija na evro nogometnem prvenstvu

Ne vem, morda sem spregledal, ampak se mi zdi da do sedaj niso objavljali podatkov, koliko je kateri nogometaš pretekel na tekmi. In podatki so sprotni. Bolj kot pomen tega, ali je bolje če pretečeš kilometer več ali manj, me osebno zanima tehnika, kako so to naredili.

S kolegi sem se malce pogovarjal o tem, in kot šus so vsi prvo izrekli ČIP. Čip ki je vgrajen v kopačko. Kakšen čip? Ok, čip imajo kolesarji, imajo tekači,… za merjenje časa. Ampak oni imajo tudi eno preprogo tam, čez katero tečejo.

Za potrebe nogometašev pa se mi zdi čip malce, …. ne bi stavil na to. Čeprav vem da so obstajale rešitve. Ima pa čip še eno pomankljivost. Namreč vse reprezentance morajo uporabljati potem kompatibilno rešitev. Morda trivialno, morda ne.

Precej enostavnejša rešitev se mi zdi par kamer, namontiranih na vrhu stadiona, ki snemajo navpično navzdol. In softvare, ki potem sledi pikice različnih barv. In par operaterjev, ki pikici, ki izgubi ime, le to znova dodeli. Vse naprej so več ali manj trivialni izračuni. Brez čipov, brez aktivnih elementov na strani nogometaša, brez poenotenja reprezentanc,….

Kaj menite, kako so to naredili?