TV preko interneta – Evro fuzbal, BigBrother,…

UEFA ponuja ogled posamezne tekme preko interneta za 1,99€, kar je enako 3 dnevnemu dostopu do (že mimo) 24 live streamov iz hiše BigBrother. Kjer si imel tudi dva streama, ki sta bila režirana. Dostop za cel šov je stal 10€, pri UEFI pa lenti dostop znaša 34,99€.

Pa ne želim primerjati fuzbala in BigBrotherja, čeravno jih je veliko prepričanih da imata enako ciljno publiko, le da je eno boljza moške, drug pa za ženske.
Želim predvsem poudariti, da so internetne storitve, tudi plačljive, med nami. Da bo čedalje več vsebin ponujenih preko interneta, zastonj ali plačljivo. Da se bo TV in internet počasi zlila, in sicer tako, da klasične TV več ne bo. Video bo seveda ostal. Bo pa prav gotovo dobil na interaktivnosti pred kavčem, in na deinteraktivnosti preko računalnika.
Tako recimo 24ur.com, prenaša že kar precej zadev v živo le preko interneta. Recimo Jonasov piknik, pa trening ognjenih na UEFI in na zadnje tudi 24 urno dirko v Le Mansu
Ena od osnovnih lastnosti, ki si je TV nekako ne bo pustil vzeti, je ravno to, da je človek pasiven, in pasivno sprejema tudi vse reklame :-))) In resnici na ljubo, komu se pa po naporni službi še da jajcat z izbiro kaj bi gledal. Počiš se na kavč, pa poješ kar ti pripravijo. Če pa imaš voljo za kaj drugega, potem to pač ni TV. Ampak knjiga, bicikl ali internet.
Ampak konvergenca bo. Definitivno. 
PS: T-2 prodaja Vesti na vesti po 0,1€, in si ogledaš lepo na TVju. Sam je kar nerodno. Morajo malce vmesnik izboljšati.