Predvolilni Joras

Verjento je večini jasno, da gre pri Jorasu, za predvolilni shod. In kakor kaže, pripravlja Podobnik Mlajši comeback v politiko. Kako bo to vplivalo na predsednika SLS Šrota, bomo še videli, ampak zadnje čase ga ni kaj veliko videti.

Definitivno imajo takšni predovlilni mitingi vpliv. Se je pa ob tem mitingaštvu za spomniti na čase okoli razpada Jugoslavije, ko je nek, sedaj že pokojni predsednik, svoje točke nabiral z mitingi.

Zanimivo je tudi to, da je po Slovenski zakonodaji organizacija shodov na področju mejnih prehodov prepovedana. Joras pa je baje imel miting prijavljen in odobren. Verjento si glede tega slovenski politiki enostavno ne upajo reči bobu bob, in potem po raznih poteh na tihem pomagajo. Kot da bodo takšne solistične akcije kakorkoli pripomogle k rešitvi obmejnega spora.

Načeloma je premiera Janeza Janšo za pohvaliti, ker si je nekako upal vzeti v bran slovenske policiste, kar mu bo marsikdo zameril, hkrati pa je s tem posredno tudi dal vedeti, da o razrešitvi notranega ministra ne razmišlja.

Seveda pa Janša ob tem ni pozabil povezati, da je ta problem ta vlada podedovala, kar je seveda res. Res pa je tudi, da očitno tudi ta vlada ne premore niti pameti niti poguma da bi ta spor razrešila.

Verjento bo to še en tistih problemov, ki se bdo rešili kar sami. S vstopom hrvaške v EU. In sčasoma, bo vsem pač čisto vseeno, kje je mejni kamen.