Sindikati v Ljubljani

Slovenija predseduje EU. V sklopu tega je potrebno dati svoj prostor tudi raznim nevladnim organizacijam, jim nameniti prostor, čas in verjento tudi denar. Ali so še vedno tem nevladni ali pač ne, pa prepuščam vsakemu posebej.

Dogodek je očitno uspel. Ampak pravo sporočilo je pa sporočil le en medij v Sloveniji. Le 24ur.com je uspel povezati novico z primernim oglasom (slika).


Izobrazba je tista, ki omogoča večjo dodano vrednost, večjo produktivnost s tem pa tudi precej boljšo pogajalsko izhodišče za slehernika. Dejstvo namreč je, da nek nekvalificiran ali polkvalificiran delavec v Sloveniji, ali širše v Evropi, dejansko konkurira delavcem na Kitajskem, Afriki, Južni ameriki. Pogosto konkurira tistim, ki so pripravljeni delati za pest riža. In ob splošni globalizaciji, se mu mimogrede lahko zgodi, da bo namesto višje plače, dobil službo na Kitajskem. Tam se bo namreč tovarna preselila.

Vsekakor pa vsem želim obilo uspeha. Verjamem pa, da ga bodo več deležni, če bodo namesto na proteste hodili kam drugam.

PS: Zakaj že naj bi bilo delovno mesto na Kitajskem manj vredno kot pri nas? Ali moramo biti veseli za vse Kitajce, ki so dobili službo, ali žalostni za tiste, ki so jo v Evropi izgubili?