Entries Tagged as 'Korzika in Sardinija 2010'

Smrdljiva Toskana – naravne terme Saturnia

saturnia

Saturnia, Toskana, Italija

V južnem delu Toskane najdemo naravni izvor tople vode (povprečno 37°C) kjer se lahko v naravnih koritih okopamo, umijemo in zmasiramo, težko bi pa glede na temperaturo rekli da se osvežimo in ohladimo. Gre za terme Saturnia.

V času našega obiska je bilo kar precej obiskovalcev, tako da so se verjetno tisti na sredini smejali tistim spodaj, tisti zgoraj pa tistim na sredini, češ da se namakajo v njihovih “izpustih”. Vsaj nekako takšna je bila tradicija ob Kolpi, kjer so se tisti v Radencih smejali tistim v Vinici, tisti v Vinici tistim v Adlešičih. V Adlešičih tistim v Gribljah, pa potem še Podzemelj, Primostek, Metlika, itd…

[Read more →]

Plaža Capo del Falcone v Stintino – Sardinija

Na Sardiniji je kar nekaj lepih plaž, in ena izmed teh je prav gotov plaža Capo del Falcone v kraju Stintino na samem koncu “izrastka” na severovzhodu Sardinije. Je mivkasta (kar meni ni ravno preveč všeč), do globje vode se je treba kar malce sprehoditi (kar meni ni ravno preveč všeč) se pa ponaša z lepo turkizno barvo, ki izgleda močno privlači turiste. Tako da je bila v času našega obiska kar precejšnja gužva (kar meni ni ravno preveč všeč).

Posebnost plaže so tudi plažni prodajalci, ki jih več nisem videl še nikoli. Sicer so bili prisotni tudi na ostalih plažah na Sardiniji (na Korziki jih nisem srečal), vendar jih je bilo občutno manj. Tele tukaj, so imeli že kar štante, in očitno jim posel kar dobro laufa, saj očitno kar širijo svojo ponudbo.

Stintino, Sardinija

Za ljubitelje arheologije je na bližnjem otočku Genovski stolp, ki so na Sardiniji kar dobro uspevali, saj se jih najde kar veliko. Teh kamnov (tako popularno imenujemo oglede zgodovinskih ostankov) si nismo šli ogledati.

[Read more →]

Grotta di Nettuno – Sardinija

Grotta di Nettuno (Neptune’s Grotto) je kraška jama na severozahodu Sardinije. Vstop je tik nad vodno gladino, do tja pa se lahko pripeljemo z ladjico, ali pa se zapeljemo z avtom nad jamo, nato pa se je potrebno po baje 654ih stopnjicah spustiti za 110 metrov. Nazaj grede pa seveda toliko vzpeti.

grottedenettuno

Mi smo šli popoldne, da ne bomo šli ob največji vročini. No sama pot ima takšno lego, da je bila v obe smeri 100% obsijana s soncem, tako da nas zeblo ravno ni.

[Read more →]

Korzika

Korzika je gorata dežela. Vsaj ta del, po katerem smo se mi vozili do sedaj. Ob enakih kriteriji bi za slovenijo mirno zapisali, da je ravna ali, če res zaideš v hribe, da je gričevnata.

IMGP7751

Tako so tudi razmerja med razdaljo in porabljenim časom, malce drugačna, kot smo jih vajeni. Ceste so na posameznih delih bolj ozke, ampak, ker ni pretiranega prometa ni problemov.

[Read more →]