Plaža Capo del Falcone v Stintino – Sardinija

Na Sardiniji je kar nekaj lepih plaž, in ena izmed teh je prav gotov plaža Capo del Falcone v kraju Stintino na samem koncu “izrastka” na severovzhodu Sardinije. Je mivkasta (kar meni ni ravno preveč všeč), do globje vode se je treba kar malce sprehoditi (kar meni ni ravno preveč všeč) se pa ponaša z lepo turkizno barvo, ki izgleda močno privlači turiste. Tako da je bila v času našega obiska kar precejšnja gužva (kar meni ni ravno preveč všeč).

Posebnost plaže so tudi plažni prodajalci, ki jih več nisem videl še nikoli. Sicer so bili prisotni tudi na ostalih plažah na Sardiniji (na Korziki jih nisem srečal), vendar jih je bilo občutno manj. Tele tukaj, so imeli že kar štante, in očitno jim posel kar dobro laufa, saj očitno kar širijo svojo ponudbo.

Stintino, Sardinija

Za ljubitelje arheologije je na bližnjem otočku Genovski stolp, ki so na Sardiniji kar dobro uspevali, saj se jih najde kar veliko. Teh kamnov (tako popularno imenujemo oglede zgodovinskih ostankov) si nismo šli ogledati.

Skratka, je za ogledat, se pofočkat, malce zmočit, potem pa zaradi gužve najbolje naprej. Recimo do Grotta di Nettuno, ki je na spodnjem koncu tega izrastka. Kakšno uro vožnje stran.