Korzika

Korzika je gorata dežela. Vsaj ta del, po katerem smo se mi vozili do sedaj. Ob enakih kriteriji bi za slovenijo mirno zapisali, da je ravna ali, če res zaideš v hribe, da je gričevnata.

IMGP7751

Tako so tudi razmerja med razdaljo in porabljenim časom, malce drugačna, kot smo jih vajeni. Ceste so na posameznih delih bolj ozke, ampak, ker ni pretiranega prometa ni problemov.

Za ljubitelje kamnov je kar precej zanimivosti, še več pa za ljubtelje plaž. Resnici na ljubo, so plaže bogato odmerjene, tukajšnja zakonodaja, ki prepoveduje gradnjo bližje kot 150 m od obale, pa poskrbi da so odprte. Korzika pozna tudi poseben način reje prašičev. Enostavno jih pustiš, da se pasejo naokoli, potem pa jih mimovozeči navdušeni turisti slikajo in predvsem hranijo. Tako se prašič zredi kar sam, kmetu pa preostane le da ga zakolje, nasoli in posuši, ter nato tako pridelan pršut proda turistom. Še malo razvijejo pravi kmečk turizem, da bodo turisti še klali, solili in posušili in bodo lahko kmetje le še kasirali.

IMGP7769

Po lanjski Grški izkušnji, sedaj počasi domnevo, da je gužva na plažah le na Hrvaškem, počasi nadgrajujem v destvo. Kopalec na 20-50 metrov je tukaj prej pravilo kot izjema.

IMG_6086