Kako se manipulira

V prejšnjem postu sem v grobem opisal celotno zgodbo glede nezakonite podražitve vode v Trzinu. Sedaj pa pride še par, bolj ali manj sočnih podrobnosti.

O sklicu izredne seje Občinskega sveta so sklicatelji obvestili tudi javnost, z letakom, na kar je župan in njegova koalicija, ki jo tvori tudi SDS (zabavno, ker SDS sicer Peršaka nima prav rada, velja pa tudi obratno), odgovoril s svojim letakom.

Opozarjam na 3 točko, kjer  jasno trdijo, da je Ministrstvo ugotovilo popolno skladnost elaborata z uredbo. Ker malce poznam, kako se to dela po ministrstvih, in kakšna so pravila, sem sumil, da ministrstva poslane elaborate pač zarhivira, morda le prepiše ven kakšne podatke, da pa bi jih dejansko pregledovala v detajle in potrjevalo pa močno dvomim. Zato sem na Občino poslal zahtevo za dostop do informacije javnega značaja, in sicer naj mi pošljejo dokumente, s katerimi je Ministrstvo to ugotovilo.

In odgovor:

Občina torej NE razpolaga z dokumentov, ki bi potrjevala kar so županovi trdili v letaku. No, poglejmo še izjavo župana, ki je navedena v sporočilu:

No, to pa je že bolje in potrjuje moje domneve. Poslali so na Ministrstvo, ki ni nič odgovorilo. Vsekakor pa na osnovi tega ne moremo zapisati, kaj je ministrstvo UGOTOVILO. Kako se že reče, če nekdo zapiše nekaj, kar ni res?

Se vam morda že sanja, zakaj se župan, njegova koalicija in Prodnik borijo za višje cene za občane?

Ni še konec :-))