Cascata delle Marmore

Cascata delle Marmore je baje navečji slap oziroma slapovi v Italiji. Ne me označit za nedomoljuba, če zapišem, da v Sloveniji takšnega nimamo. Je pa tale Italijanski slap zabaven. Ko smo se namreč pripeljali v bližino, ni izgledal nič kaj mogočen. Ko pa sem nato parkiral in smo se peš odpravili do njega, se je pa razkril mogočen in zelo vodnat slap. Nekako sem se potolažil, da sem verjento s ceste videl kakšen rob ali kaj podobnega, no, resnica pa se je hitro razkrila.

Slap ima svoj urnik. Gre za to, da se z isto vodo napaja tudi hidroelektrarna, in potem pač spuščajo vodo za turiste, sicer jo pa porabijo za elektriko. Sliši se precej umetno, ampak same lepote slapa to niti ne ogrozi.

[youtube o4xR8jzqKNk]

Ob slapu je speljano kar nekaj poti, in lahko se vzpnemo do samega vrha, za kar je potrebno kakšno urco oz. uro in pol. Pot poteka v glavnem po senci, pa še voda nas večkrat osveži, tako da tudi v poletni vročini ni problema.

Nekje na 2/3 je do samega slapa izvrtan tunel do balkona, kjer se lahko stuširamo, če smo se preveč prepotili. Kakšnega uporabnega posnetka, razen s vodoodpornim fotoaparatom pa tam ne boste naredili. V tunelu pa se seveda tudi ustrezno ohladimo.

Na vrhu je zgrajena pokrita ploščad, oz. koridor, ki nam omogoča precej bližnji ogled. Vsekakor za ogledat, če se nahajate tamle nekje v bližini.

Google maps lokacija.

Enhanced by Zemanta