Škodljivci v gozdu

Danes sem prvič letos odpeljal Mengeš – Šinkov Turn – Rašica – Dobeno. Presenečen sem bil, kako enostavno sem odpeljal zadnji del na Rašico, ki je na trenutke zelo neugoden. Strm, pa še čudna podlaga. In do sedaj sem vedno moral na parih mestih pritisniti 100% potem se je pa izšlo ali pač ne. Danes pa ni bilo tako. ker klanec spoštuejm, sem se seveda malce šparal, da imam malce rezerva za odseke, kjer je potrebno pritisniti 100%. No, ampak danes je šlo brez tega :-)) Tako da sem se brez veze šparal.

Sicer je bil gor res prekrasen razgled, ker je očitno včeraj dež malce opravl ozračje, in je bila vidljivost, kjer niso bili oblaki res krasna in barve zelo močne.

Nazaj sem šel na Dobeno, potem pa, ker je bila na Dobenu tekma v orientacijskem teku in je bilo na cesti veliko prometa, sem šel spet v gozd ter prišel ven pri gradu Jablje. V gozdu se je sicer poznalo, da je bil nek dež, ampak se je dalo čisto normalno vozit. Celo jarek je bil čisto prevozen.

So pa na samem začetku spusta iz Rašice proti Dobeno gozdni škodljivci, se pravi kmetje oz. gozdarji, pot čisto razrili. In sedaj se več ne bom pritoževal na preveč kamni, ker so zadevo itak naredili neprevozno, in bo potrebno po voziti po drugi poti.