Survivor vs. Kmetija

Če sem že profesionalno vpleten v resničnostne šove se spodobi da občasno tudi malce pogledam kaj se vrti na TV. In tako sem si pogledal dva dela resničnostne serije survivor, ki se vrti na TV3.

n44302159596_6579kmetija

Zadeva spada med resničnostne šofe tipa kmetija, ki so za razliko od slovenskih BigBrother in Bara lepo v naprej posneti, zmontirani in predvajani. Slovenski BigBrother in Bar pa sta bila precej bolj resničnostna. Poleg vklopov v živo, si lahko 24ur/dan jih spremljal resničnostno v živo preko spletnih strani.

Show sicer snema FOX TV in ima ime Survivor Srbija, so pa izgleda dodali par tekmovalcev iz ostalih republik, da se potem lahko vrti tudi na drugih televizijah recimo TV3.

In po ogledanih dveh oddajah lahko mirno zaključim da je v primerjavi s slovenskimi resničnostnimi šovi tale enostavno amaterski. Za show, ki bo pritegnil gledalce je pač potrebno malce več, kot le na kup nametati posnetke dogajanja, malce prizorov lepe narave in se delati da je tekmovanje napeto.

Gledalci potrebujejo zgodbo! Junake! Da se lahko vživijo. In te se ne rodijo. Zdej koliko je to še vedno resničnostni šov je seveda stvar debate. Ampak brez tega je pa dolgčas.

Kmetiji to očitno uspeva. Vsaj sodeč po tem, da so se praktično vsi mediji že priključili na to zgodbo o uspehu. Tudi RTV SLO. Eni pač poročajo, drugi polemizirajo. Zdej, če bi radi polemizirali o tem, kakšna je Slovenska kmetija, ste pač zapadli ravno v to, kar je bil cilj ustvarjalcev :-)))

In z mano polemika ne bo uspešna, ker v bistvu si še nobene oddaje si nisem ogledal v celoti.