Ko se navadiš potovati

V Londonu sem imel rezerviran apartma in voucher. In šel na letalo. Gatwick express, london tube. Podrobnosti, kot so zaprte postaje ipd… bom tukaj izpustil.

Seveda sem se na pot pripravil. In to je pomenilo, da mi je v spominu ostala postaja Cyprus. Da tam moram pa dol iz metroja, potem so pa tam nekje apartmaji. Ampak cirka 5 postaj pred Cyprusom me je prešinilo. Hm, kako sem prišel do tega Cyprusa? Kaj sem iskal na google earth, da sem prišel do te postaje? Kaj pa, če mi je to ostalo v spominu ko sem iskal kaj drugega?

Nič, kaj pametnega itak nisem mogel pogruntati na metroju. In sem izstopil v Cyprusu. In kam sedaj? Na zemjevidih na postai, ulice iz voucherja ni bilo. Ura pa dovolj pozna, da ni nobenega za vprašat. Hm. HM. HM!

No seveda me je rešil stari prijatelj. Google maps, na Nokia 6110 navigatorju. Pokazal mi je kje sem. Poiskal naslov iz voucherja. In izkazalo se je, da niti nisem veliko falil. Le cirka 4 metro postaje. Se pravi nazaj na metro, in dol na pravi postaji.

Pa potem v smer, ki jo je gogle maps kazal. In potem vidiš kje bi lahko bili apartmaji, daš nokio v žep in greš. In apartmajev nikjer. Je en hotel, je drug hotel. Številke na stavbah pa full čudne. Pa povprašajmo nokio še enkrat. In tokrat jo ubogajmo do zadnjega metra. No, izkazalo se je, da je bil iskani naslov po GPSu za 15 metrov stran od vhodnih vrat. Dovolj dobro!

Če se samo spomnim, kako sem se včasih na podobne poti pripravil. Dandanes pa nas pač rešuje tehnika :-))

PS: O tem, da rezervacij apartmaja ni bila vredna pol kozarca mrzle vode, in da je bilo potrebno poiskati nov hotel pa drugič.