T-2 storitve – redovalnica preko TV

Želel sem si ogledati en film na TVju, ampak glede na pozno uro in sicerjšnje razpoloženje me je bolj pritegnil ameriški fuzbal. Rešitev je da si film pač posnameš. In res, v par minutah mi je pri T-2ju uspelo najeti 10GB za 1 EUR na mesec, innastaviti snemanje. Upam da uspešno, ker preveril še nisem :-))

Sem pa ob tem videl novo storitev, ki jo ponujajo na prenovljenem IPTV vmesniku. Poleg trenutnega vremena, ponujajo v sodelovanju z DSvet-om tudi vpogled v redovalnico vašega otroka v šoli. Zanimivo. Toliko bolj, ker so se odločili to storitev ponuditi tudi na ta način preko televizije.

Sam sicer nisem navdušen nad tovrstno komunikacijo med otrokom in staršem. prepričan sem, da mora biti otroku omogočeno, da svoje uspehe in neuspehe sam sporoči naprej. Ker se tudi na ta način pač marsikaj nauči.

Tehnično to sicer ni nevem kakšen podvig, ker načeloma naj bi set-top-boxi omogočali tudi (enostavne) internetne brskalnike.  Resnici na ljubo prav zelo uporabni niso, ker tele škatlice mi delujejo kar precej procesorsko ošvohnjene. Ampak sčasoma se to zna spremeniti.

Tako da se mi to zdi zanimivo, pa nič več kot to. Uporabno pa se bi mi recimo zdelo, če bi si lahko nastavil podatke o email strežniku, in mi bi potem na TV prikazovalo novo prišle emaile. Če bi seveda to vklopil :-))