LDS in Zares skupaj na volitvah?

(vir: vecer, siol, rtvslo,…)

V bistvu gre za Kresalin klic na pomoč. Očitno je šele sedaj opazila kakšna praznina je LDS, in išče pomoč. In vidi jo v Golobiču. Volitve se pač bližajo. Ampak zakaj bi Golobič pristal na Katarinin klic? Že res, da ima LDS določene zadeve, ki jih Zares še nima. Predvsem infrastrukturne. Ampak ravno da pobegnejo LDSu so ustanovili Zares. Če Katarinca tega ne razume, je praznina v LDSovi pameti še večja, kot je izgledalo.

Seveda pa se Gregor takšnemu darilu tudi ne more kar tako odpovedati. Tako zaradi čisto konkretnih koristi, kot tudi hranjenja lastnega ega. Seveda godi, če te nekdo milo prosi za pomoč, ti pa mu potem kot rešitelj pomagaš.

In tukaj je sedaj Gregorjeva zadrega. Kako naj vzame Katarinco in vse kar je sladkega od nje in LDSa, pa da hkrati ne vzame tistih kislih delov? Verjetno bi se mu še najbolje izšlo, če bi LDS enostavno objavil da se ne gre več. Da na jesenskih volitvah ne bo sodeloval. Da se v bistvu razpušča. Da nima več aktivnih organov. Potem pa potihem ves ta nič prevzame Zares.

Ampak Gregor, matematika je neusmiljena. X + 0 = X in X * 0 = 0. Čisto ZARES!

Veliko sreče, potreboval jo boš.