Indoktrinacija preko javne TV

Mira je policistka, Miha je učitelj, Manca ministrica, Alenka predsednica vlade in Marko poslanec. Vsi delajo v javnem sektorju. Javni sektor skrbi za področja v državi, za katera menimo, da so koristna za vse ljudi.

[youtube 4zOH_cg90Gw]

Ok, začelo se je lepo. In ja, nič ni narobe, da se otrokom pojasni, kaj je to javni sektor. V bistvu bi takšne razlage, tudi na takšnem nivoju, recimo o pomenu “fiskalno pravilo” ali o tem kaj oz. kdo je trojka, pomagale tudi marsikateremu poslancu. Ampak zaključek tega videa je pa na nivoju predsednice odbora državnega zbora za gospodarstvo, ki je na seji odbora v DZ pobudo gospodarstva označila za “mokre želje” in “mineštro”.

Takole pravijo: “Javni sektor je torej ta, ki dela v dobro skupnosti in zanj skrbi država v skladu z zakoni in proračunom, zasebni sektor pa skrbi sam zase z dobički, ki jih ustvarja.”

Kako???? Od kje pa pride hrana na naše mize? Kdo pa ustvarja, da se (velik) del ustvarjenega preko davkov prelije v javni sektor? A je res tem javnosektorašem na RTVSLO težko razumeti, da gre tukaj za simbiozo, in da javni sektor lahko porabi le to, kar zasebni sektor ustvari. Pa to ne pomeni, da se v javnem sektorju ne ustvarja.

In potem, se bo nekdo spraševal komu je v interesu delati med konflikt med javnim in zasebnim. In okrivljeni bodo neoliberalci. Poden!