Skupaj na letošnje volitve

Drage prijateljice in prijatelji, znanke in znanci, bralci mojega bloga,

Še nedavno nazaj je izgledalo, da bodo tokratne predčasne volitve potekale v duhamornem vzdušju in da bo ena izmed najbolj pogostih izbir ta, da bomo ostali doma oz. tisti najbolj entuziastični oddali neveljavno glasovnico.
Vendar pa je vstop nekaterih novih list, predvsem pa Državljanske Liste Gregorja Viranta, prinesel nov optimizem in novo upanje. Ker Gregorju VirantuJanezu Šuštaršiču in Radu Pezdirju popolnoma zaupam, sem se odločil sprejeti njihovo vabilo k sodelovanju in tako kandidiram za poslanca v državni zbor v IV. volilni enoti – Ljubljana Bežigrad, v volilnem okraju Domžale, ki vsebuje tudi Trzin, kjer živim.
Verjamem, da je Gregor Virant okoli sebe zbral ekipo, ki bo pomenila nov veter v slovenski politiki.
Celoten program naše liste je objavljen na internetu na naslovu: http://www.lista-virant.si/Default.aspx?l=program, sam pa bi poudaril predvsem moja stališča:
  • Država nam ne more dati ničesar, kar ni pred tem nekomu vzela v obliki davkov, v veliki večini tistim, ki si svoj kruh režemo z delom.
  • Država naj se ne vtika v področja, kjer ni potrebna, tam kjer pa je, pa naj bo močna in učinkovita. Naj poskrbi za učinkovit in pravičen sodni sistem, gospodarstvo pa naj prepusti gospodarstvenikom.
  • Debirokratizacija v celotnem javnem sektorju je nujno.
  • Zadolževanje države pomeni da zadolžujemo svoje otroke, kajti breme poplačila bo na njih. Tega svojima hčerkama ne želim narediti.
Lahko bi napisal še marsikaj, ampak pisal (tudi politično) sem že davno pred tem, ko sem se odločil za kandidaturo. Moje misli so zapisane:
Vljudno vabljeni, da obiščete tudi spletno stran (http://www.lista-virant.si/) in facebook (https://www.facebook.com/GregorVirant) stran naše liste. Seveda ju ne pozabite povšečkat (lajkat) :-))
Po moji odločitvi, mi je več ljudi dejalo, da sem prenačelen za politiko. Morda res. Ker preko svojih načel nisem šel nikoli in tudi v prihodnje bo ostalo pri tem.
Glede na slovenski volilni sistem, je vsak glas za Listo Gregorja Viranta tudi glas zame, četudi volite v drugi volilni enoti in/ali okraju.
Lep pozdrav,
Marko Pavlišič
PS: Hvaležen bom, če boste moje sporočilo posredovali naprej.