Legoland – malce adrenalina

Legoland je zabavišni park z raznoraznimi atrakcijami, ki razveseljujejo otroke in starše bodisi s pumpanjem adrenalina v žile, bodisi z možnostjo, da starše skrbi za njihove otroke. Na hitro bi rekel, da je manjši in manj adrenalinski od slovencem bolj znanega Gardalanda. Tako da je primernejši za mlajše otroke. Adrenalinski odvisneži bodo razočarani.

Park je potrebno obiskati na sončen, topel ali še bolj vroč dan. Če nas vožnja v velikem čolnu zmoči le bolj površno, ne glede an to, da nas lego dinozaver kar lepo namerno popljuva, je vožnja na gusarski ladjici, kjer se obiskovalci špricajo med seboj, dejansko mokra. Napis “Here you may get wet” je potrebno razumeti “Mokri boste kot psi.” No, ob izhodu se sicer nahajajo sušilniki za celotno telo, ampak še bolje je, če je sonce.

Legoland se sicer nahaja med Munchnom in Ulmom, bližje Ulmu. Od Ljubljane kakšnih 5 ur vožnje. Odvisno od prometa, in koliko slik iz radarjev želite prejeti na dom. Če bodo meni poslali še kakšno, bom javil. Zabliskalo pa se je parkrat.

Ko ste že ravno na tem koncu, je malce adrenalinski tudi vzpon na najvišjo cerkev na svetu v Ulmu. Adrenalinsko pač odvisno od tega kakšen strah pred višino imate :-)