Neumno pametni aparati

Pišuka poldi, zakaj ne more fotoaparat sinhronizirat svoje ure z računalnikom, ko ga pač priključiš nanj?

Tako kot se recimo GSM aparat, ko se priključi v omrežje (če seveda tega nisi izklopil). V bistvu mi ni jasno zakaj je še vedno večini naprav potrebno ročno nastavljati čas, ko pa je svet čedalje bolj sinhroniziran in nam lahko posamezna napačno nastavljena naprava povzroči kar precej tegob.

A si predstavljate, da ste obtoženi umora, kot alibi pa podaš fotografije, iz katerih je razvidno da si bil v času umora pol ure vožnje stran? In se potem izkaže da to ni alibi, ampak oteževalna okoliščina, ker si pozabil prestaviti na poletni čas, in si po fotografiji sodeč imel dovolj časa, da si se poslikal in potem še izvedel umor?

Če se prav spomnim windows in mac os privzeto sinhronizirata svoje ure preko interneta. Ubuntu linux pač ne. Je treba ročno nastaviti, da to počne. Res mi ni jasno, zakaj ni to že privzeto.

Sicer je pa eter okoli nas itak poln raznih signalov, kjer je zapisan tudi čas. GSM omrežje, GPS omrežje pa še specialna omrežja namenjena točno nastavljanju “radijskih” ur.

Včasih se res malce zamislim, kako počasi se koristi tehničnega razvoja prenašajo v realno življenje.

PS: Moja izvorna težava pa je bila, da mi zaradi zamaknjene ure na fotoaparatu GPS geo tagging pač ni usepl avtomatsko, ampak sem moral na roke.