Slovenija ima talent

Po seriji bolj in manj bizarnih Slovenski resničnostnih šovov prihaja na TV ekrane, še prej pa v dvorane blizu vas nov resničnostni šov: Slovenija ima talent!

BritainsGotTalentlogo

Spomnimo se dosedanjih šovov: Sanjska ženska, Sanjski moški, Državnozborske volitve, BAR in BAR2, Volitve v EU parlament, BigBrother 1 in 2, Referendum o oploditvi samskih žensk, Kmetija 1 in 2 ter nazadnje prenos iz parlamenta pardon Kmetija slavnih.

Ok, spustil sem Popstars. Enostavno zato, ker je podoben temu, kar prihaja. Je pa ena pomembna razlika, ki jo bom pojasnil proti koncu.

Glede resničnostnih šovov verjetno ni dileme. Večinsko mnenje je predvsem zgražanje. Pa čeprav so v bistvu ogledalo nas samih. In bolj kot se lahko vživimo vanj, bolj kot se identificiramo z kakšnim tekmovalcem – uspešnejši je. Kar veliko pove o gledalcih najuspešnejšega resničnostnega šova v Sloveniji – Kmetije. Očitno smo pač kmetje.

bb-general

Vprašanje pa je, kako bo sprejt ta novi resničnostni šov – Slovenija ima talent! Ali bo sprejet pozitivno, saj bodo vendarle sodelujoči pokazali svoje znanje in spretnosti, ali pa bo sprejet v stilu “Kaj se pa ta sili”, “Tolk znam pa še jaz”, “To je brezveze”,…

Razlika med popstars in Slovenija ima talent je v tem, da pri popstarsu so iskali predvsem perspektivo, nato pa skupino vspostavili, izučili in spromovirali, pri Slovenija ima talent pa morajo udeleženci pokazati kar že znajo. So odvisni samo od sebe. In prijavi se lahko kdorkoli. Tudi najhitrejša pletilja, gimnastik, ki naredi 130 salt nazaj zaporedoma, najglasnejši jodlar celo matematik, ki na pamet računa kubične korene desetmestnih številk bo dobrodošel.

Pa bomo v Sloveniji imeli talent? Ali se bomo spet zadovoljili s povprečjem. Ali bomo dobili svojo Suzan Boyle, ali pa bomo ostali bolj pri Pahorju?

[youtube RxPZh4AnWyk]

PS: Še malce wikipedije o Britain’s got talent.