CIMBA – L.I.F.E. – tridnevni vikend trening v Preddvoru – PRVIČ v Sloveniji

Na blogu marketinškega guruja Lisac-a sem prebral njegov zapis o seminarju. Ponavadi me takšne reklame, pa čeprav brezplačne, pustijo hladnega. Tokrat sem si pa rekel, pa dejmo pogledat. Dejmo se pustiti nategniti.

Odsurfal sem torej na stran CIMBA – L.I.F.E., kjer je opisano za kaj točno gre. Na strani CIMBE pa si lahko ogledamo tudi angleški opis programa LIFE. Ok, ne izgleda ravno kot nek nateg. Torej gremo. Pustimo se presenetiti. V bistvu se preko interneta niti nisem potrudil poiskati, če se je že kdo razpisal o tej skrivnostni vsebini.

Začeli smo v petek. In zvedeli marsikaj iz nevroznanosti. Delovanja možganov. In bili poslani na večerjo, kjer naj se lepo posedemo (15 nas), in lepo počakamo, da pridejo trenerji, ki nam bodo dali nadaljna navodila. Trening naj bi bil namreč intenziven. Se pravi malce več kot 3 urce dopoldan, pa kosilo, pa potem še ene 3 urce popoldan. Tako smo pričakovali, da bo prvi trening že kar po večerji.

Jup. Intenziven. INTENZIVEN!!! Poiskusite si predstavljati intenziven trening. Kakršen koli. In to mirno pomnožite z 5, še raje pa z 10. To je L.I.F.E. intenzivnost! Pa tu ne gre le za fizično intenzivnost, temveč tudi miselno in čustveno. V bistvu bi vrstni red lahko celo obrnili. Pa ne se bat, vsakdo lahko zdrži. Naloge niso v smislu delanja sklec, ali plavanja čez mrzli ribnik. Vmes pa tudi nekaj teorije.

Ko sem konec drugega dneva pomislil kaj vse smo tisti dan naredili, bi se to lahko mirno merilo v dnevih, ne urah. In ko smo končali, je bila petkova služba približno toliko daleč, kot bi bil vmes dva meseca na dopust.

Skupina v kateri sem bil, je bila sestavljena iz različnih ljudi. Iz različnih poklicev. Različnih področij. Različnih pozicij. Neverjetno kako hitro smo se vspostavili kot team. Team, ki je sam zmogel več, kot s trenerji. Res krasno doživetje.

Trenerji in profesor pa so sploh poglavje zase. Tako odlični, da tudi takrat, ko se zmotijo, razmišljaš ali so se res zmotili ali pa je to del nastopa.

Kaj konkretnega sem odnesel? Kaj bom lahko uporabil pri svojem delu oz. življenju? Nič. In vse! Ne ni bilo instant receptov, kako uspeti. To je stvar posameznika. In vsak posameznik je odnesel to, kar je potreboval. To, kar ga bo naredilo boljšega! 100% prepričan sem, da med nami ni bilo razočaranih!

Aleš Lisac je že na svojem blogu napisal, da gre za skrivnost. Ja! Kot ne želimo, če nam nekdo pove konec filma ali knjige, ki ju še nameravamo oddelati, tako bi tudi sam z razkritjem metod to pokvaril bodočim udeležencem. Zato tega ne bom razkril v dobro vseh, ki imajo željo pri sebi kaj spremeniti.

Jup. Lisac me je nategnil. Nategnil me je s stilom. In užival sem čisto vsak trenutek!

PS: Zavedam se, da sem sedaj še pod vplivom. Še malce zadet. Zato nisem objektiven. Ko pa boste naslednjič razmišljali ali se bi udeležili dogodka, me povprašajte za mnenje. Takrat bom že ohlajen. In verjetno bom še bolj objektiven. Vljudno vabljeni! Tako na trening kot da me povprašate še kar vas zanima.

PPS: Kdaj bo naslednjič? Na lifeslovenija@cimba.it bodo verjetno poznali odgovor.