Varovanje osebnih podatkov po indijsko

Za uporabo interneta v hotelu moram navesti številko sobe in priimek (ki je v mojem primeru ime), in že sem povezan. Seveda po ceni cirka 10EUR/dan.

Kako priročno, da se je treba pred vstopom v hotelski fitness vpisati z imenom in priimkom ter številko sobe. En vstop v fitness torej odpre zastonjski internet, če si seveda pravi balkanec, in nimaš takšne smole, da prideš ravno na vrsto za prvi vpis na strani.

Ker čist 100% balkanec nisem, sem to taktiko le probal. In sem, recimo mu mr. Smith-u, prijazno kupil dvourni dostop do interneta. No, v bistvu ga je on meni. Mr. Smith se verjetno ne bo bunil, njegov račun za dnevno bivanje bo par procentov višji, kot bi bil sicer.IMG_4488

Sicer pa številka sobe in priimek odpira v hotelu marsikaj. Plačaš zajtrk ali večerjo, najameš avto. Samo za to moraš biti pa res dvojno pečen balkanec, ker sicer vseeno pomisliš na varianto, da je mr. Smith ravno pri sosednji mizi, ali pa da je to v bistvu dober prijatelj lastnika, ki vedno biva v isti sobi in ga jasno celotno osebje že pozna. Vprašanje pa, če bi v tem primeru mr. Smith se sploh vpisoval v fitnesu.