Zabaviščni parko Marchenwald

Gre za majhen zabavišni park, tako za kakšne dve urci, da se otroci malce razgibajo. Čeravno majhen, pa ponuja kar veliko zanimivih točk. Dolg tobogan, razna plezala, dinozavrov tobogan, indijansko vas in kavbojsko utrdbo. Razna igrala, trampoline. Železnico na ročni pogon, kjer dejansko poganjaš voziček z ročko, kot v risankah.img_0531
In voziček na U progi, kjer te elektromotor svigne kakšne 3-4 metre visoko, potem te pa spusti, in nato se vozakaš naprej in nazaj, dokler se pač ne izteče. Zanimivo, da je zadeva brez osebja, čeprav je potreben nekdo zunaj, da zapre vrata in aktivira sistem. In to naredi pač naslednji, ki čaka. Zadeva niti ni tako nedolžna. Pri nas bi prav gotovo to prepovedali.

Posebna zabava je tudi zbirka raznih posebnih biciklov. Nekatere poganjaš z rokami in z tem, da levega ali desnega poganjaš hitreje, tudi zavijaš. Pa še par podobnih variant, tako da imajo otroci kar zabavo, preiskušati kako se kakšen vozi.

Takšnih parkcov je v Avstriji in Nemčiji kar veliko, med tem ko pri nas ne poznam niti enega. Zanimivo. Verjento kar zanimiva tržna niša.

Morda še cene:
Vstopnina za 2 odrasla, 2 otroka: 30 EUR.
Kosilo za vse 4: 40 EUR.

Url: www.maerchenwald.at (delno tudi v slovenščini)