Nestandardni USB na Nokia 5800 XpressMusic

Res ne vem kaj roji po glavi razvijalcem raznega hardwera, da uporabijo NESTANDARDNI USB priključek. Seveda dobiš kabel zraven, ampak zakaj hudiča pa so standardi? Saj ne rečem, če bi bila telefon ultra tanek. Pa ni. S svojimi 15mm je kar debel. Pa morda, če bi se znal preko tega kabla tudi filat, pa se ne zna. Za filanje preko USBja potrebuješ še dodaten kabel. Ok, na srečo v bistvu USB kabla sploh ne potrebujem v večini primerov, ker se večino da narediti preko USBja. Ne pa vsega. Sploh mi pa MacBook nekaj sitnari zadnje čase pri prenosu datotek iz Nokie nanj. Enostavno ne gre. In potem ostane USB.nokia-5800-xpressmusic-2

Saj vse skupaj mi ne bi šlo tako na živce, če se mi ne bi po predalih valjalo že kakšnih mljavžant USB kablov. In približno toliko tudi raznih polnilcev. In večina več ni v uporabi. Morda bi EU res lahko naredila podoben korak kot Kitajska, in predpisala da se morajo vsi mobiteli filati preko USBja. In to razširili na vse majhne porabnike, kot so recimo Bluetooth slušalke, Sonyjev PSP, konec koncev tudi manjši fotoaparati ipd… In dodatno naj še predpišejo, da proizvajalec NE SME v paketu prilagati niti polnilca niti USB kabla. Za prvi mobitel bi si to seveda moral kupiti posebej (ali v ekstra paketu), ampak za naslednjo napravo pa več ne.

Sicer so neki trendi, da bo trg to uredil kar sam, ampak gre blazno počasi. In za zaščito narave bi kaj takšnega lahko tudi pospešili.