Družinsko smučanje na Arehu

Čeprav vremenska napoved ni bila ravno obetavna, je jutranje sonce in Aladinova napoved prevagala in smo se odpravili na Pohorje, na Areh. Za to je navijala predvsem N., ki je letos bila tam na smučanju z GIBom. In potem se je želela malce pohvaliti, kako ona pozna proge ipd… Vreme je bilo sicer oblačno, visoka oblačnost le občasno se je prebilo malce sonca. In v bistvu je bilo tako še najbolje, ker že tako je bil sneg zelo južen in težak. Če bi bilo pa še sonce, bi bilo pa verjento bolj za plavat

Je pa takšen sneg zelo ustrezal K. ki je tako v bistvu prvič resno smučala, in ji je šlo kar dobro. Seveda pa je aktvinost naredila svoje, in se je bilo potrebno ustrezno okrepčati. Z zdravo hrano seveda :-)))

Sicer se pa Aladin ni motil. Njegova napoved je bila oblačno, okoli 14:00 pa male padavin. In to se je res zgodilo. In tistih padavin je bilo res zelo malo. Praktično niso motile.

Smučišče samo, bil sem prvič, je kar ok, še posebej za otroke. Šestseda je kar ok, smučišče pa zelo široko. Imajo tudi snežni poligon, za smučarki ali snowboard kros. Šele tako v živo dobiš pravi občutek kakšni norci so tisti, ki to peljejo brez zavor :-))) Bi pa moral videti kako je, ko je vreme malce bolj mrzlo, in da se sprehodim še po vseh ostalih progah vse dol do gondolske, kar tokrat, predvsemzaradi malih dveh, pač ni šlo.

[youtube XMslF-7OX_Y]