Unicredit ima novo elektronsko bančništvo

Prva ocena je, da so šli na boljše.

Pred tem so imeli java aplikacijo, ki je sicer delovala tako na windowsih kot macu, ampak nekako je puščala vtis zastarelosti. Še najbolj moteče pa je bilo to, da je imela omejeno velikost okna, ki pa ni šla v korak z razvojem monitorjev, in so ostali nekako pri bolj 9″ oblikah. Pa tudi občasno se je kar dolgo nalagal tisti java applet, sploh, če si bil na kakšni drugi lokaciji.

Sedaj so pa prešli na web aplikacijo. Funkcionalnosti izgledajo precej enake, večina filtrov in načina dela je enako kot prej. Sem pa opazil par funkcionalnosti, ki jih prej nisem opazil, ali pa jih ni bilo. Recimo spremljanje kreditov. Če to res deluje, moji krediti še niso aktivirani, je do dobrodošla novost.

Sicer pa so preglednico sprememb objavili na svoji spletni strani.

Meni je sicer najboljša elektornska banka do sedaj skb.net. Na SKB sem prešel ravno iz razloga, ker so prvi uvedli elektronsko bančništvo v sloveniji. In od takrat svoje e-banke niso menjali. So dodali funkcionalnosti, ampak izgled in način dela je pa praktično ostal enak. Iz tega bi lahko sklepali da je vse skupaj že zastarelo. Ali pač ne. Se bolj nagibam k tezi da so že takrat naredili kot je treba, se fokusirali na dejanske potrebe uporabnika, ergonomijo, uporabnost. In izpustili vse programerske težnje po nečem novem, naprednem, kompleksnem. Uporabniki cenimo preprostost. Vsaj jaz. In imam raje klik manj kot klik več. In raje filter po tistih dveh poljih, po katerih res iščem, kot pa po vseh možnih, kjer je prva naloga da sploh najdeš polje, kamor bi vpisal po čem želiš iskati.