Neprimerno oglaševanje na facebooku

Na facebook daš sliko logota svojega podjetja ali kakšenga projekta, In potem na to sliko potagaš vse svoje prijatelje. S tem si njih, pa še koga obvestil o novi sliki, na kateri se naj bi skrival. In pogledaš, in vidiš le logotip. In potem tvoj prijatelj recimo vidi “Marko was taged in image” klikne, in vidi le reklamo. SUX.

Nekaj takšnega si je privoščil Haris, z logotom Promarket-a (stran jim trenutno ne dela).

V nevirtualnem življenju bi bilo to nekaj podobnega, kot če se ti približa, te prijateljsko potreplja po hrbtu, ob tem ti pa nič hudega slutečemu nalima na hrbet nalepko svojega podjetja. Saj ste verjento tudi vi v šolskih letih sošolcem lepili na hrbet kaj v smislu “Osel sem” ali kaj podobnega. Točno za to gre.

Facebook seveda omogoča, da se odtagaš, ampak, če bo takšnih marketinških nevzgojenežev vedno več, bo pač Facebook to moral zapreti. Oziroma boljša rešitev. Takšnega prijatelja boš pač odprijateljil, ker ti povzroča težave.

Vsem torej predlagam, da do tovrstnega početja nismo tolerantni. Da se nevzgojeneža opozori, če pa ne razume, ga se pač kaznuje.

Harisa poznam, je dober fant, in verjamem, da je bil to le ponesrečen poiskus, ki ga ne bo ponovil. Ukvarja se s finančnim svetovanjem ima pa tudi čistilni servis.  V marketingu je pač že tako, da ni dobre in slabe reklame, je le reklama. Zato ga s tem zapisom v bistvu reklamiram. Naj mu bo. Raje ga reklamiram tako, kot da me potaga na sliki kjer me sploh ni.

Na tole lepo zvezdico sem bil potagan :-))