Vmware, ISLlight, Terminal server

Kolegica je imela neko težavo, in sem priskočil na pomoč.

Na MacBooku, kjer imam OSX, sem zagnal M$ Visto znotraj vmware virtualne mašine. Znotraj nje potem z clientom za ms terminal services na drugo mašino. Kjer sem se z ISLlight povezal na njeno mašino. Kjer sem se z clientom za ms terminal services povezal na terminal server, kjer sem težavo potem odpravil.

Zakaj ne enostavneje?

ISLLight sicer deluje tudi na macu, ampak ko sem se povezal direkt iz OSX na drugo windows mašino, enostavno nisem dobil slike.

Iz Maca lahko na tisto vmesno mašino grem z CORDom, ampak potem je ISLlight nekako postal čisto neodziven. Ko sem se pa povezal z ms clientom iz viste, pa je delalo bp.

Ostalo kompliciranje pa v glavnem zaradi firewallov. Tako na moji strani, kot na tisti drugi :-)

No, in kar je v resnici impresivno je, da če stisnem ctrl-c in nato na macu cmd-v se zgodi točno to, kar (ne)bi predvideval. Copy paste preko 2x terminal serverja, isllight in vmwarea.

S tem sem se skoraj približal tistemu, kar sem delal nekoč, ko sem se preko mstsc povezal na mašino kjer sem na vmware virtualcu vspostavil ciscotov vpn na hcom (ciscotov vpn vrže dol vse druge network povezave) in se nato preko mstsc povezal na server, na katerem sem nato preko še enega mstsc prišel na cilj.

Ma glavno da je bilo vse zaščiteno :-)