Novi MACi v torek, 14.okt. – špekulacija …

Krožijo govorice, da bo Apple v torek predstavil nove verzije svojih notebookov. MacBook, MacBook Pro in MacBook Air bodo izšli v novi seriji. Baje naj bi bilo namesto dosedanjih 8 razredov, kar 12 razredov.

Dejmo pošpekulirat kaj bo novega. Da bodo kakšni novi procesoji ali BluRay diski, verjetno ni dvoma. Kot tudi to, da naj bi bili vsi aluminjasti, narejeno po nekem novem sistemu.

Po moje bi znali dodati kakšnega malčka, kot konkurenta Asusu EEE ali MSIjevemu Windu. Na tem področju je v zadnjem času nastalo kar nekaj uspešnic, in praktično vsi večji igralci že imajo nekaj na tem področju. 500g je po moje tisti limit, kjer bomo rekli da je Apple spet presenetil nas in tekmece.

Malčka lahko kombinirajo s še kakšno revolucionarno zadevo. Recimo da se odpovejo tipkovnici, in naredijo nekaj kot tablet pc. Recimo FlatBook ali MacBook Flat. Seveda z vsemi priročnostmi iz iPhone vmesnika. Glede na skok na 12 modelov bi znala flat serija predstavljati kar novo serijo, ki jo nekako potrebujejo za takšno število.

Ok, sledi velikan na popolnoma drugem koncu. Špekuliram da bodo ponudili neko divjo 18 ali 19″ zverino.

Ena od točk, kjer bodo uvalili razlikovanje zna biti tudi navadni disk vs. solid state disk. Še posebej, če se bodo šli kaj v smislu, da stane MacBook z 500GB navadnim diskom enako kot tisti z 10GB solidstate diskom, pri čemer pa dobiš še 480 GB na iDisku zastonj za dve leti.

2 x flat, 2xAIR, 4xnormal, 4xPRO = 12 komadov.

Pa da vidimo kje sem se zmotil!

PS: Morda bo pa najmanjši sedaj Always MacBook.